Φάμελλος: Προανακριτική και εξέταση Καραμανλή από τη Δικαιοσύνη- Όλα τα σκάνδαλα υποκινούνται από το Μαξίμου

 Φάμελλος: Προανακριτική και εξέταση Καραμανλή από τη Δικαιοσύνη- Όλα τα σκάνδαλα υποκινούνται από το Μαξίμου

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, κάλεσε στην αρχή τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις γιατί παραιτήθηκαν δύο κορυφαίοι υπουργοί. «Γιατί παραιτήθηκαν; Δεν τα κατάφεραν, στράβωσε κάτι, ή δεν γνωρίζατε για τη συνάντηση;» ρώτησε απαιτώντας απαντήσεις. Ο Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε πως η κυβέρνηση άρχισε να φυλλορροεί πριν ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εκτίμησε πως οι παραιτήσεις των δύο κορυφαίων υπουργών είναι αποτέλεσμα τις πιέσεις που ασκεί η κοινωνία με αφορμή το έγκλημα των Τεμπών.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδη και την αναφορά του σε «μπαζώματα» καλώντας να το θέσει «μπροστά στους γονείς των θυμάτων των Τεμπών» αλλά και κατά του τέως υπουργού Μεταφορών Κ. Αχ. Καραμανλή που «ήρθε κατώτερος των περιστάσεων χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη» και πρόσθεσε: «Υπάρχουν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Υπήρχαν προειδοποιήσεις για μεγάλο δυστύχημα που αγνόησε».

Ειδικά για τον τέως υπουργό, αφού τον χαρακτήρισε «προκλητικό και αμετανόητο» και τον κάλεσε να βγει να πει πως δεν τον καλύπτει η διάταξη για την ασυλία υπουργών, ζήτησε «να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη για να ελεγχθεί» καλώντας όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως «ακόμη και αν πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης δεν σημαίνει πως θα έχει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας» αφού «πέρα από την βαθιά πεποίθηση στην κοινωνία για ευθύνες στο δυστύχημα των Τεμπών υπάρχει και η βαθιά πεποίθηση ότι επιχειρείτε συγκάλυψη». Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχει δημιουργήσει τραγικότατες εντυπώσεις στην κοινωνία τα χειροκροτήματα και οι χειραψίες με τον Κώστα Καραμανλή».

«Ποιος σας ενημέρωσε τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας με παραποιημένα στοιχεία», ρώτησε τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στη «μονταζιέρα» και τα ηχητικά ντοκουμέντα που αλλοιώθηκαν. «Θέλουμε απαντήσεις», τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι θα πρέπει να γίνει μία αμερόληπτη έρευνα για όλα τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. «Δεν αρκεί να είναι αποδιοπομπαίος τράγος ο κ. Καραμανλής αλλά πρέπει να απολογηθεί και ο πρωθυπουργός», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Φταίει η αντιπολίτευση για όλες τις αποκαλύψεις σε βάρος της κυβέρνησης; Φταίμε εμείς γιατί γίνεται αυτό το φέιγ βολάν των προσωπικών δεδομένων από την κυρία Ασημακοπούλου; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης; Τι κι αν ήταν λίγους μήνες μετά τις εκλογές; Θα κρύβουμε την αλήθεια επειδή πέρασε λίγος χρόνος μετά τις εκλογές;» αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Και πρόσθεσε: «Ας μην τα κάνατε κύριε Μητσοτάκη. Μας κατηγορείτε ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα όταν υπουργοί σας παραιτήθηκαν επειδή συναντήθηκαν με τα συμφέροντα. (…)Έχετε το θράσος να μας κουνάτε και το δάχτυλο».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Δεν θα σας πάρουμε την άδεια. Γνωρίζαμε ότι η πρόταση δυσπιστίας μπορεί να συσπειρώσει την κυβερνητική πλειοψηφία. Την προσυπογράψαμε, όμως, για να μάθει άφοβα η κοινωνία τι κρύβεται πίσω από τις μάσκες σας. Την υποβάλαμε γιατί στηρίζουμε την συνεργασία των προοδευτικών. Γιατί η μονταζιέρα στα Τέμπη ξεχείλισε το ποτήρι», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσέβαλε την Βουλή αφού δεν εμφανίστηκε στην συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής των Τεμπών. «Ενός εγκλήματος που έγινε επί κυβερνήσεως σας και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και κανένας συμψηφισμός. Δεν θέλατε να μπείτε στο κάδρο κύριε πρωθυπουργέ. Δεν θέλατε να δώσετε απαντήσεις. Σήμερα ήρθατε υποχρεωτικά στην βουλή για να δώσετε απαντήσεις», είπε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι το μοτίβο της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να υλοποιεί το οικονομικό σχέδιο της χωρίς να υπολογίζει το Σύνταγμα και τους θεσμούς, ενώ εάν κάποιος διαμαρτυρηθεί δέχεται πόλεμο λάσπης. «Πρέπει πάντα κάποιος άλλος να φταίει. Με τέτοια επικοινωνιακή υποστήριξη και ασυλία σας φαίνεται αδιανόητο ότι κάποια από τα Μέσα Ενημέρωσης κάποτε αποκαλύπτουν κάποια από τα παραπτώματα σας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε: «Το ποσοστό του 41% των εκλογών εκλήφθηκε από την κυβέρνηση σας ως μία λευκή επιταγή και φαίνεται η αλαζονεία σας και το θράσος σας».

«Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν ένα οργανωμένο μηχανισμό εντός του Μεγάρου Μαξίμου που παραβιάζει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Η παραβίαση του κράτους δικαίου είναι ακροδεξιά πολιτική. Να διερευνήσουμε όλες τις παραβάσεις και να δείξουμε όλες τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος, επανέφερε το αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών επικαλούμενος ότι η κυβέρνηση και πρωθυπουργός δεν έχουν πλέον αξιοπιστία.

Σχετικά Άρθρα