Φαραντούρης: “Λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από την Κυβέρνηση”

 Φαραντούρης: “Λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας από την Κυβέρνηση”

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φαραντούρης, μετά την απάντηση της ΝΔ περί περιφρόνησης των θεσμών από το κόμμα του. Η συγκεκριμένη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε μετά τις αρχικές δηλώσεις του κ.Φαραντούρη που είπε ότι θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία εισαγγελέας. Στις νέες του δηλώσεις, ο κ. Φαραντούρης κάνει λόγο για «λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας απ’ την κυβέρνηση». 

Ολόκληρη η δήλωση Φαραντούρη:

«Αλλεργικό σοκ έχει προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία και το πρωθυπουργικό κονκλάβιο το ενδεχόμενο η έρευνα των Εισαγγελικών Αρχών (Ευρωπαϊκών και Ελληνικών) να ρίξει φως στο έγκλημα των Τεμπών και να οδηγήσει σε πλήρη λαϊκή απονομιμοποίηση την διολισθαίνουσα καθημερινά Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυτό αποδεικνύει η λυσσαλέα προσπάθεια απαξίωσης της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας απ’ την Κυβέρνηση προκειμένου να μην πέσει φως καθώς και Μονταζιέρα Νο2 για τις δηλώσεις μου ως Καθηγητή του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Συμβούλου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα απ’ όπου κι αν προέρχεται μπορεί και οφείλει να ρίξει φως σε αδιαφανείς διαδικασίες και στη διαλεύκανση σκανδάλων και εγκλημάτων και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο κράτος. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Η δημοκρατία θα νικήσει».

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε νωρίτερα η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη, ότι «θα ήταν ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία εισαγγελέας».

Ο κ. Φαραντούρης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τρίτης και αφού ανέφερε ότι «η Ευρωπαία εισαγγελέας έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία», συμπλήρωσε ότι «θα ήταν ευχής έργον να κάνει το ίδιο και στην Ελλάδα». Όταν, μάλιστα, ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής ζήτησε διευκρινίσεις για τη δήλωση αυτή, ο κ. Φαραντούρης επέμεινε λέγοντας «εάν αποκρύπτει σκάνδαλα, ναι, εάν δεν θέλει (σ.σ. η κυβέρνηση) να διαλευκάνει υποθέσεις».

«Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία» σχολίασε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος πρόσθεσε πως «μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

Η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού:

Χθες βράδυ, μέσα σε λίγα λεπτά, ο κ. Φαραντούρης είπε ότι είναι «ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» και ότι δεν έχει σημασία τι λέει ο Άρειος Πάγος, αφού «στη χούντα έλεγε ότι θα επικρατήσει η Επανάσταση», γυρίζοντας μας στις πιο σκοτεινές εποχές.

Επιβεβαιώνει ότι η περιφρόνηση των θεσμών και η υπονόμευση της Δημοκρατίας είναι συνυφασμένες με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη νέα του ηγεσία. Η μόνη τους έγνοια για τους θεσμούς είναι πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως όταν κυβέρνησαν ήταν πώς θα τους εργαλειοποιήσουν για να κλείσουν φυλακή τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Μετά από αυτές τις αδιανόητες δηλώσεις, θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Φαραντούρης δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Σχετικά Άρθρα