Αυξημένη επιφυλακή σε ΕΥΠ-ΕΛΑΣ-Έβρο μετά το μακελειό στη Μόσχα -Φόβοι για τζιχαντιστές

 Αυξημένη επιφυλακή σε ΕΥΠ-ΕΛΑΣ-Έβρο μετά το μακελειό στη Μόσχα -Φόβοι για τζιχαντιστές

Αναβάθμισαν ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ, τα μέτρα στα σύνορα της χώρας, τόσο σε λιμάνια όσο και στα αεροδρόμια, σύμφωνα με το MEGA. Η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω χωρών που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και όλου του πληροφοριακού δικτύου παρακολουθούν χιλιάδες λογαριασμούς στα social media.

Μάλιστα, βρίσκονται συγκριμένα άτομα στο μικροσκόπιο των Αρχών ενώ φυσικά υπάρχει και επικοινωνία με ευρωπαϊκές υπηρεσίες για την ανταλλαγή πληροφοριών μετά το αιματοκύλισμα του ISIS στην Μόσχα.

Συναγερμός για τζιχαντιστές στον Έβρο

Παράλληλα, σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας και η συνοριοφυλακή, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τυχόν διέλευση τζιχαντιστών από την Τουρκία στη χώρα μας μας, μέσω του Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, οι αρχές επεκτείνουν τους ελέγχους και τα μέτρα ασφαλείας στα περάσματα του Έβρου, προκειμένου να αποτραπεί η τυχόν είσοδος ριζοσπαστικοποιημένων ισλαμιστών. Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται και στις επίσημες πύλες εισόδου στη χώρα, πέρα από τα παράνομα περάσματα.

Στους ελέγχους είναι χαρακτηριστικό ότι συμμετέχουν η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η ΕΥΠ, ενώ υπάρχει και συνεργασία με κλιμάκια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Άλλωστε, οι δύο μακελάρηδες είχαν ταξιδέψει στη Ρωσία από την Τουρκία και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κινητικότητα στη γειτονική χώρα, όπου αυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις 147 τζιχαντιστών.

Σχετικά Άρθρα