Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη – Τρομακτικό βίντεο – Φόβοι για νεκρούς- Σε εξέλιξη έρευνες (live)

 Κατέρρευσε γέφυρα στη Βαλτιμόρη – Τρομακτικό βίντεο – Φόβοι για νεκρούς- Σε εξέλιξη έρευνες (live)

Η γέφυρα Francis Scott Key μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων) στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ κατέρρευσε όταν ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σε αυτή. Το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες προτού βυθιστεί, ενώ πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό μετά την κατάρρευση της γέφυρας.

«Αυτή τη στιγμή κύριο μέλημά μας είναι η διάσωση αυτών των ανθρώπων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τυης Βαλτιμόρης, Κέβιν Καρτράιτ, σημειώνοντας πως προς το παρόν δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων προς διάσωση και κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον επτά».

Ο ίδιος δήλωσε ακόμη πως υπάρχουν «κάποια φορτία ή κιγκλιδώματα που κρέμονται από τη γέφυρα», καθιστώντας τις συνθήκες στην ατσάλινη υποδομή μη ασφαλείς. 

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της. 

Η συγκεκριμένη γέφυρα έχει μήκος 2.632 μέτρα και εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

Η πρόσκρουση του φορτηγού πλοίου Dali στη γέφυρα Francis Scott Key που πήρε το όνομά της από τον άνθρωπο που έγραψε τον αμερικανικό εθνικό ύμνο έγινε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν σημαίας Σιγκαπούρης και είχε προορισμό το Κολόμπο της Σρι Λάνκα. 

Η γέφυρα Francis Scott Key που άνοιξε το 1977, αποτελεί μέρος του αυτοκινητοδρόμου 695

Προσώρας, άγνωστη παραμένει η έκταση της καταστροφής, σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ, που γνωστοποίησε πως η κυκλοφορία στην περιοχή έχει αποκλειστεί.

Σχετικά Άρθρα