Ζαχάροβα: Αντί για ευχές, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε στην Αθήνα μαθήματα ιστορίας

 Ζαχάροβα: Αντί για ευχές, είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε στην Αθήνα μαθήματα ιστορίας

Σε μία ακόμη προκλητική και άκρως επιθετική δήλωση κατά της Ελλάδας προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Την δήλωση αναπαρήγαγε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα στα κοινωνικά δίκτυα .

Η Μαρία Ζαχάροβα σε “φουλ επίθεση” κάνει μια… ιστορική αναδρομή και αναφέρει, την απουσία ρωσικής συμμετοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό από τις εορταστικές εκδηλώσεις, ότι πρόκειται για μια «άνευ ορίων εχθρική εκστρατεία, την οποία, επικαλούμενη την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα εκκίνησε και συνεχίζει η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη με στόχο να διαγραφεί από την συλλογική μνήμη οτιδήποτε που σχετίζεται με την Ρωσία, θυσιάζοντας χάριν στις πρόσκαιρες περιστάσεις – τους αιώνιους ιστορικούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς μεταξύ των δυο λαών μας».

Η Μαρία Ζαχάροβα καταλήγει: «Από την πλευρά μας, στις 25 Μαρτίου διαβιβάσαμε τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μας απευθείας στην εδώ Πρεσβεία της Ελλάδας. Είναι αξιολύπητο ότι αντί να στείλουμε ευχές για την εθνική εορτή, όπως άρμοζε κάποτε, είμαστε αναγκασμένοι, τούτη την ημέρα, να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας».

Σχετικά Άρθρα