Επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά- Προώθηση επιστολικής ψήφου και συνάντηση με Τριντό για διμερή θέματα

 Επίσημη επίσκεψη Μητσοτάκη στον Καναδά- Προώθηση επιστολικής ψήφου και συνάντηση με Τριντό για διμερή θέματα

Στον Καναδά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην βορειοαμερικανική χώρα, την πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού μετά το 1983. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό και επαφές με την ελληνική ομογένεια, για την προώθηση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

Ο πρωθυπουργός αφού παρευρεθεί στη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα παρακολουθήσει μαζί με τον Τριντό την παρέλαση συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Στη συνάντηση με τον Τριντό θα κυριαρχήσουν τα εξής θέματα:

  • Ενίσχυση των διμερών σχέσεων
  • Έμφαση σε εμπορική / οικονομική συνεργασία
  • Διεθνείς προκλήσεις
  • Ανάδειξη ιστορικών δεσμών

Η ελληνική ομογένεια, που υπολογίζεται σε 350.000 άτομα θα βρεθεί στο επίκεντρο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού. Στην πρώτη γραμμή θα βρεθεί το ιστορικό, όπως χαρακτηρίζεται, δικαίωμα της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο κάλεσμα στους Έλληνες του Καναδά που έχουν δικαίωμα ψήφου να εγγραφούν στη σχετική πλατφόρμα με την επιστοική ψήφο με στόχο τη διεύρυνση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ενα σημαντικό κομμάτι της πρωθυπουργικής επίσκεψης στο Μόντρεαλ θα αποτελέσει η υπογραφή της συμφωνίας για την προμήθεια επτά Canadair στην Ελλάδα.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά πέντε αεροσκαφών για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής και ακόμη δύο, μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνολικό κόστος της συμφωνίας φτάνει τα 360 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρωί της Δευτέρας, 25/3, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου στις θα έχει συνάντηση με τον επαρχιακό πρωθυπουργό του Οντάριο, Νταγκ Φορντ ενώ θα θα είναι κεντρικός ομιλητής σε κοινό επιχειρηματιών στο Economic Club of Canada στο Τορόντο μέρος σε εκδήλωση του Economic Club of Canada, όπου θα έχει συζήτηση με τον επιχειρηματία Νικ Νάνος. Θα ακολουθήσει συνάντηση με επιχειρηματίες και γεύμα προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με επενδυτές, που εκπροσωπούν τράπεζες, εταιρείες ακινήτων και Logistic centers.

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το ερευνητικό κέντρο στο Mars Discovery District και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ομογενειακή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Τορόντο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Τζαστίν Τριντό.

Σχετικά Άρθρα