25η Μαρτίου: Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

 25η Μαρτίου: Εικόνες από τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Παρέλαση μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, στην οποία συμμετέχουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ, περίπου 1.500 μαθητές από σχολεία της Αθήνας, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας  ισχύουν  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ το παρόν δίνει και ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κυριάκος Πιερρακάκης.

mathitiki-parelasi-7

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων πραγματοποιείται: 

  • Λεωφ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη και της Λ. Βασ. Αμαλίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
  • Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
  • Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
  • Λεωφ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πλ. Συντάγματος.
mathitiki-parelasi-9

Επισημαίνεται ότι τη Δευτέρα θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις σε Δήμους της Αττικής κατά τις οποίες η Τροχαία θα λάβει τα αναγκαία κυκλοφοριακά μέτρα. 

mathitiki-parelasi-8
mathitiki-parelasi-5
mathitiki-parelasi-3

Οι εξέδρες μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην καλύπτονται τα ονόματα των 57 νεκρών της τραγωδίας στα Τέμπη που έγραψαν φοιτητές.

mathitiki-parelasi-4

Πλήθος κόσμου δίνει το παρόν, προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση των μαθητών από τα σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

mathitiki-parelasi-6
mathitiki-parelasi-2

Σχετικά Άρθρα