Μπάιντεν: Υπέγραψε νομοσχέδιο χρηματοδότησης -Απέτρεψε το shutdown

 Μπάιντεν: Υπέγραψε νομοσχέδιο χρηματοδότησης -Απέτρεψε το shutdown

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του αμερικανικού κράτους μέχρι τον Σεπτέμβριο, λίγες ώρες μετά την επικύρωσή του από το Κογκρέσο, βάζοντας τέλος σε μήνες εντάσεων σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2024. Το νομοσχέδιο προϋπολογισμού 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα διατηρήσει τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού έτους που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες και θα αποτρέψει τη μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών («shutdown»), σύμφωνα με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

«Το νομοσχέδιο ενισχύει την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια»

«Αυτό το δικομματικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης που μόλις υπέγραψα επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει να διοικεί, επενδύει στον αμερικανικό λαό και ενισχύει την οικονομία και την εθνική μας ασφάλεια», χαιρετίζει ο πρόεδρος Μπάιντεν στη δήλωση.

Πώς απετράπη στο παραπέντε η πλήρης παράλυση του Δημοσίου στις ΗΠΑ

Σημειώνεται, ότι την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα, 23/3, ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία, Τσακ Σούμερ, μερικά λεπτά προτού η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη οδηγηθεί σε «shutdown», σε καθολική παράλυση δηλαδή των δημόσιων υπηρεσιών της.

«Μόλις καταλήξαμε σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους», δήλωσε από την αίθουσα της Γερουσίας.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ότι το Γραφείο Διοίκησης και Προϋπολογισμού φρέναρε τις προετοιμασίες για το «shutdown», καθώς είναι πεπεισμένο ότι επίκειται η επικύρωση του νόμου για τον προϋπολογισμό από το Κογκρέσο καθώς και η υπογραφή του από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Οι υπηρεσίες του ομοσπονδιακού κράτους μπορούν να συνεχίσουν τη φυσιολογική λειτουργία τους καθώς πληρούνται οι υποχρεώσεις όσον αφορά τα ομοσπονδιακά κεφάλαια και παρακολουθούνται σε καθημερινή βάση, αναφέρει ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα