Τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξαργυρώνουν πολιτικά τις επιθέσεις της κυβέρνησης- Μόνο ένας δεν μπορεί να ανακάμψει…

 Τρεις πολιτικοί αρχηγοί εξαργυρώνουν πολιτικά τις επιθέσεις της κυβέρνησης- Μόνο ένας δεν μπορεί να ανακάμψει…

Άξιο επισήμανσης: Όποιος πολιτικός αρχηγός βρέθηκε εσχάτως στο στόχαστρο του πρωθυπουργού, του κυβερνητικού εκπροσώπου και εν χορώ της κυβέρνησης εμφανίζεται να κερδίζει πόντους στις δημοσκοπήσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος κατά την κυβέρνηση “κάνει καριέρα με την τραγωδία των Τεμπών” σκαρφαλώνει στο 10% σχεδόν σε όλες τις τελευταίες μετρήσεις. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που κατηγορήθηκε ότι “το ΚΚΕ είναι το πιό αναχρονιστικό κόμμα στη Βουλή” πήρε προβάδισμα από τον πρωθυπουργό στην δημοφιλία και αντιμετωπίζεται ακόμα και ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, μακράν όλων των άλλων πολιτικών αρχηγών. Το δε ΚΚΕ φλερτάρει με την τέταρτη θέση. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φαίνεται να υφίσταται συνέπειες από την θολή διαχείριση του θέματος που ανέκυψε με τις εταιρείες του και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει περίπου δύο μονάδες σε ένα μήνα επιστρέφοντας στην δεύτερη θέση.

Από την λίστα εκείνων που εξαργυρώνουν πολιτικά τις κυβερνητικές επιθέσεις απουσιάζει μόνο ένας: ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παρά την συριζαϊκή εσωστρέφεια των προηγούμενων μηνών και τις ευκαιρίες που του δόθηκαν να εδραιωθεί στην δεύτερη θέση και να προβάλει αφήγημα κόμματος εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί χωρίς ευκρινή πολιτική ταυτότητα, εσωτερικεύει κρίσεις (αποχή στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ήξεις αφίξεις σχετικά με τα μη κρατικά ΑΕΙ, παρουσία Χριστοδουλάκη στην εκδήλωση για την κεντροαριστερά) και εμφανίζεται διχασμένο στη βάση μεταξύ “καλής γειτονίας” με τη Ν.Δ και αριστερής στροφής. Μέσα σε ένα μήνα έχασε δύο μονάδες στις μετρήσεις και τίποτε δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την καθοδική πορεία ή έστω την στασιμότητα.

Σχετικά Άρθρα