Ποιος είναι ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο κύκλωμα με τα αναβολικά

 Ποιος είναι ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο κύκλωμα με τα αναβολικά

Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος της Β. Ελλάδας ο ένας από τους πέντε που συνέλαβαν για το κύκλωμα των αναβολικών. Πριν από λίγους μήνες στις τελευταίες εκλογές έδινε συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης και υποσχόταν «γέφυρες εμπιστοσύνης». Έζησε για αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε σημαντική θέση σε Συμβουλευτική Εταιρεία.

O Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τα αρχικά Α.Α.

Μεταξύ των πελατών της οργάνωσης, περιλαμβάνονται πέντε εν ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και σωματικής διάπλασης, τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής. Άξιο μνείας είναι ότι, σε δύο από τους προαναφερόμενους αθλητές καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Επί έξι χρόνια δρούσαν ανενόχλητοι. Η εγκληματική οργάνωση είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία) όπου εντοπίστηκε πλήθος δεμάτων έτοιμων προς αποστολή. Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία. Προκειμένου να διασφαλίζουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποτρέψουν τυχόν έλεγχο από τις Αρχές, είχαν τοποθετήσει στους χώρους όπου φυλάσσονταν τα παράνομα σκευάσματα συστήματα τηλεόρασης (κάμερες).

Για την περεταίρω διακίνηση χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας των μελών της οργάνωσης.

Επιπλέον, είχαν εξασφαλίσει και την προμήθεια πλαστών συσκευασιών με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, στα οποία τοποθετούσαν τα παράνομα σκευάσματα καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ.. Εκτός των αναβολικών, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.α.), καλύπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις αγοραστικές ανάγκες των πελατών τους. Για τη δε αποστολή των δεμάτων δήλωναν στις εταιρείες ταχυμεταφορών ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα