Συντριβή F-16: Εξιτήριο τις επόμενες ώρες για τον πιλότο

 Συντριβή F-16: Εξιτήριο τις επόμενες ώρες για τον πιλότο

Η υγεία του 29χρονου πιλότου του F-16 Block 52 που κατέπεσε στην Αλόννησο την Τετάρτη, εξελίσσεται καλά και έτσι σε λίγες ώρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Ο πιλότος υποβλήθηκε σε σειρά από εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του. Προς το παρόν, νοσηλεύεται προληπτικά στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ώρες.

Επί 1,5 ώρα ο πιλότος του F-16 «πάλευε» με τα κύματα καθώς επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ο χειριστής του μαχητικού αεροσκάφους κατάφερε εγκαίρως να ενεργοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και να πέσει στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, αφού οι συνάδελφοί του που έπαιρναν μέρος στον ίδιο εκπαιδευτικό σχηματισμό με εκείνον ήταν ουσιαστικά αυτόπτες μάρτυρες της πτώσης του μαχητικού.

  • Το μονοθέσιο Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 13:29 και ο πιλότος περισυνελλέγη σώος από ελικόπτερο Super Puma στις 15:02 και κατευθύνθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Μια τετράδα F-16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 110 πτέρυγα μάχης. Σε αυτή πετούσε και ο διοικητής της 337 μοίρας «Φάντασμα». Λίγα ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα χωρίστηκε για να ξεκινήσει μια σειρά εναέριων ελιγμών.

  • Ανάμεσα στις αερομαχίες και τις προσβολές κρούσης, ένα εκ των αεροσκαφών άρχισε να βουτά στο κενό και δευτερόλεπτα μετά οι συνάδελφοι του υποσμηναγού ανέφεραν την επείγουσα εγκατάλειψη.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ κοντά στην Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη με το F-16 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει ο πιλότος, όσο είναι σε εξέλιξη οι έρευνες.

Σχετικά Άρθρα