Αποστολάκης από Νταβός: Πρέπει να επενδύσουμε στην ενεργειακή ασφάλεια

 Αποστολάκης από Νταβός: Πρέπει να επενδύσουμε στην ενεργειακή ασφάλεια

Στην ενεργειακή ασφάλεια και τη σημασία των βιώσιμων λύσεων για το μέλλον, αναφέρθηκε ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε πάνελ στο Νταβός της Ελβετίας. Ο ίδιος τόνισε η επένδυση αυτή αφορά όλες τις χώρες. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα και η Ευρώπη από εδώ και πέρα στον τομέα της ενέργειας μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε σε συζήτηση πάνελ με θέμα «The impact of energy on the international security landscape» της Διάσκεψης Greek House Davos, που πραγματοποιείται στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

«Γνωρίζουμε για τη δύσκολη κατάσταση μετά την εισβολή και τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία» στο ενεργειακό πεδίο, εξήγησε και τόνισε τη σημασία της εύρεσης βιώσιμων λύσεων και νέων πηγών ενέργειας για το μέλλον.

Υπογράμμισε ότι τα χρήματα στον τομέα της μεταφοράς ενέργειας είναι «πάρα πολλά», ενώ το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ είναι «πολύ μεγάλο, με τους Χούθι και τις επιθέσεις τους».

«Πολλές εταιρίες με πλοία» δεν μπορούν να περάσουν από την Ερυθρά Θάλασσα, πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης. «Μόνο το 20% περνάει» επισήμανε.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην ενεργειακή ασφάλεια» ξεκαθάρισε και τόνισε ότι αυτό αφορά όλες τις χώρες και όχι μόνο τους παραγωγούς ενέργειας.

Ειδικότερα, για την Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Αιγύπτου και της Κύπρου, ο κ. Αποστολάκης σχολίασε ότι άπαντες πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων για να εκμεταλλευτούν «το συντομότερο την ενέργεια» και «να καλύψουμε το κενό που δημιουργήθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Σχετικά Άρθρα