Τέμπη/Ξεσπούν συγγενείς θυμάτων: “Η Εξεταστική είναι το τρίτο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης”

 Τέμπη/Ξεσπούν συγγενείς θυμάτων: “Η Εξεταστική είναι το τρίτο έγκλημα, αυτό της συγκάλυψης”

Αμίλητοι και οργισμένοι ήταν στα θεωρεία της Βουλής συγγενείς θυμάτων και τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών. Με τη συζήτηση στην ολομέλεια πέφτουν οι τίτλοι τέλους της κοινοβουλευτικής διερεύνησης του δυστυχήματος, ύστερα από τις τρίμηνες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Στα θεωρεία βρέθηκε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου έχασε την αγαπημένη του σύζυγο, Βασιλική Χλωρού. Πλάι του στο Κοινοβούλιο ο γιος του, ένα από τα τέσσερα παιδιά τους.

«Ήρθα σήμερα εδώ πέρα για να δω πραγματικά αν αυτό που εκπροσωπούν οι άνθρωποι που είναι μέσα στο Κοινοβούλιο, στο ναό της Δημοκρατίας, μπορούν και να το υπερασπιστούν κιόλας. Θα ήθελα όλοι αυτοί οι ομιλητές να με κοιτάνε στα μούτρα και να εκφέρουν την άποψη τους, αν και πολλοί από αυτούς, ιδίως της πλειοψηφίας δεν έχουν τσίπα. Αρκετά κατεβασμένα κεφάλια από τους βουλευτές της πλειοψηφίας και αρκετά κατεβασμένα και από την αντιπολίτευση», είπε στο MEGA ο κ. Κωνσταντινίδης

tempi-exetastiki-olomeleia

«Η εξεταστική είναι το τρίτο έγκλημα, δηλαδή το έγκλημα της συγκάλυψης. Νομίζω ότι το ζούμε στη σημερινή μέρα. Σε ένα κράτος δικαίου αυτά που υπερασπίζονται μέσα στο ναό της δημοκρατίας τουλάχιστον να μπορούν πέρα από τα λόγια να τα εφαρμόσουν κιόλας», τόνισε. 

Στα θεωρία της Βουλής και η Ευδοκία Τσαγκλή, μία από τις τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος: «Ήταν πολύ απογοητευτικό μετά από τρεις μήνες και ξέροντας τα γεγονότα να βλέπεις αυτό το τεράστιο θέατρο, την μεγάλη απαξίωση στην ανθρώπινη ζωή. Πάντα συμμετέχω σε όποια ενέργεια μπορώ, στα δικαστήρια στη Λάρισα, στην Αθήνα. Είναι μία ανάγκη για εμένα αυτή».

tempi-exetastiki-olomeleia

Το επεισόδιο με τον κ. Κωνσταντινίδη όταν μιλούσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος

Την αντίδραση του Χρήστου Κωνσταντινίδη, συγγενή θύματος της τραγωδίας των Τεμπών, που παρακολουθούσε από τα θεωρεία της Βουλής την εξέλιξη της Ολομέλειας για το πόρισμα, προκάλεσε η ομιλία του Δημήτρη Μαρκόπουλου, προέδρου της Εξεταστικής για τα Τέμπη. Ο κ. Κωνσταντινίδης σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χειροκροτά ειρωνικά.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, η οποία του ζήτησε να σταματήσει και να καθίσει κάτω, παρέμβαση που κρίνεται τουλάχιστον αχρείαστη και προσβλητική προς έναν πατέρα που έχασε το παιδί του στα Τέμπη, επειδή απλά χειροκρότησε, χωρίς να φωνάξει οτιδήποτε…

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε για κάποιους που είδαν την υπόθεση των Τεμπών «ως μία ρεβάνς. Το είδαν ως ένα “come back” του ανορθολογισμού και των θεωριών συνωμοσίας». Ανέφερε επίσης ότι «κάποιοι επικαλούνται τώρα την Ευρώπη. Ποιοι; Εκείνοι που το 2015, όταν εμείς, με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προσπαθούσαμε να την κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτοί ήθελαν να μας βγάλουν από την Ευρώπη. Και τώρα θέλουν μάλιστα και ευρωπαϊκή παρέμβαση. Δεν έχει κανείς το μονοπώλιο του πόνου σε αυτή την αίθουσα. Όλοι πονέσαμε» επανέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος.

Είπε επίσης ότι ως γονέας δεν θα έκλεινε τα μάτια εάν ένιωθε ότι υπάρχει κάτι μεμπτό: «Ως γονέας παρακολούθησα την εξεταστική και όχι ως πολιτικός. Και εάν έχω κάνει κάποια λάθη, ανθρώπινα, ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα