Μαστροπεία ανηλίκων: Αναζητούνται και άλλα μέλη του κυκλώματος- Έδιναν κοκαΐνη στις μαθήτριες

 Μαστροπεία ανηλίκων: Αναζητούνται και άλλα μέλη του κυκλώματος- Έδιναν κοκαΐνη στις μαθήτριες

Για τη νέα υπόθεση μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών έχουν συλληφθεί έξι άτομα που φέρεται να είναι μέλη της σπείρας, στην οποία ηγετικό ρόλο είχε μία 25χρονη από τον Ασπρόπυργο ενώ οι Αρχές αναζητούν και άλλα μέλη του κυκλώματος trafficking που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια. Οι συλληφθέντες, αναμένεται να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ η 25χρονη επιπρόσθετα και το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

  • Τα θύματα που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής είναι επτά ανήλικες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από μια 22χρονη που ήταν η μεγαλύτερη αδελφή μίας εκ των θυμάτων του κυκλώματος.

Τα πρώτα στοιχεία εντόπισε η 22χρονη στο κινητό της αδερφής της τον περασμένο Οκτώβριο. Διαπίστωσε πως η μικρή της αδερφή συνομιλούσε στα social media, με έναν άνδρα, ο οποίος της πρότεινε συνάντηση έναντι αμοιβής σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στον Κεραμεικό. Όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως πήγε, συνοδευόμενη από φίλη της.

Την προσοχή της τράβηξαν τα ονόματα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλική φέρεται να είχε συναντηθεί και «Αλέκος» που φέρεται να πλήρωνε ανήλικες για να τις βλέπει γυμνές.

  • Τα μέλη του κυκλώματος εξέδιδαν τις ανήλικες ηλικίας μόλις 16 και 17 ετών, σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως διαπιστώθηκε από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις 17 και 18 Μαρτίου 2024 στις περιοχές Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Κάποιοι, από τους «πελάτες» του κυκλώματος, έδιναν στις μαθήτριες για τις συναντήσεις αντί για χρήματα, ποσότητες κοκαΐνης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η αμοιβή για τις ανήλικες, για κάθε περίπτωση ασέλγειας ήταν από 200 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούσαν τουλάχιστον τρεις συναντήσεις την εβδομάδα.

Η 25χρονη μαστροπός, έπαιρνε από 50 έως 100 ευρώ από κάθε κοπέλα, και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού. Σε άλλες περιπτώσεις η μεταφορά των κοριτσιών γίνονταν με ταξί και ΙΧ αυτοκίνητο.

Σχετικά Άρθρα