Ανδρουλάκης για Τέμπη: Θα συμβολίζουν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία

 Ανδρουλάκης για Τέμπη: Θα συμβολίζουν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία

Σφοδρή κριτική για συγκάλυψη των ευθυνών που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών άσκησε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στην Βουλή και στην συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το δυστύχημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την συμπεριφορά της κυβέρνησης λέγοντας:« Η στρατηγική σας συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Διαφθορά-Συγκάλυψη-Ατιμωρησία. Αυτό πια είναι ένα πάγιο μοτίβο της διακυβέρνησης σας. Έχετε μετατραπεί σε μία αγέλη εξουσίας, όπου όποτε απειλείται η καρέκλα σας ή σας ασκείται κριτική και αμφισβητούνται οι καθεστωτικές σας πρακτικές, επιτίθεστε σαν ύαινες στους πολιτικούς σας αντιπάλους, ακόμη και στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών».

Επισήμανε πως «η συμπεριφορά σας διασύρει διεθνώς την χώρα και προσβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα» ενώ άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού.

«Από εδώ και στο εξής τα Τέμπη θα συμβολίζουν την πολιτική, ηθική και θεσμική σας χρεοκοπία. Η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείτε συστηματικά και μεθοδευμένα, δεν μπορεί να σάς αφήνει στο απυρόβλητο. Έχετε δημιουργήσει πλέον ένα προηγούμενο, που δεν περνά απαρατήρητο εντός και εκτός της χώρας».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε: «Που είναι σήμερα ο Πρωθυπουργός; Δεν όφειλε να είναι εδώ; Δεν όφειλε να είναι σήμερα εδώ ο κ. Μητσοτάκης; Ξέρετε τι αποδεικνύει η συμπεριφορά του; Ότι είναι η προέκταση της συμπεριφοράς του κ. Μαρκόπουλου. Ότι επιλέγει να γυρνάει την πλάτη στην κοινωνία αντί να την κοιτάξει στα μάτια και να αναλάβει τις ευθύνες του. Αυτό αποδεικνύει η απουσία του από τη σημερινή σημαντική συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.»

Σχολιάζοντας τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε:«Για τους λόγους αυτούς αποχωρήσαμε, όταν εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια που είχαμε να αναζητήσουμε την αλήθεια. Αρνηθήκαμε να λάβουμε μέρος σε μια παρωδία, που παιζόταν στην πλάτη μιας εθνικής τραγωδίας.»

Για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή είπε πως «εναντίον του υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής». Τόνισε μεταξύ άλλων πως «ο κ.Καραμανλής αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις του Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣ, ενήργησε εις βάρος του δημοσίου, δεν θέσπισε εθνικούς κανόνες ασφαλείας ως όφειλε βάση ευρωπαϊκών οδηγιών, μείωσε τις υποχρεώσεις επενδύσεων της σε τροχαίο υλικό και υποδομές και αγνόησε τις έγγραφες προειδοποιήσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των μηχανοδηγών».

Σχετικά Άρθρα