Τέμπη: Η επιστολή Καρυστιανού – Ασλανίδη στη Βουλή για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

 Τέμπη: Η επιστολή Καρυστιανού – Ασλανίδη στη Βουλή για άρση ασυλίας Καραμανλή και Σπίρτζη

Την άρση της ασυλίας των πρώην υπουργών μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη ζητούν με αίτημα που απέστειλαν στο προεδρείο της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού και ο Παύλος Ασλανίδης ένα 24ωρο πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για του εγκλήματος των Τεμπών.

Στο αίτημα σημειώνεται μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συνταγματική πρόβλεψη «παρεμποδίζει την εφαρμογή των διατάξεων της ευρωπαϊκής εισαγγελίας ως προς τη διεξαγωγή της έρευνας, δίωξης και επιβολής του νόμου για εικαζόμενες αξιόποινες πράξεις» των Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη.

«Συμφωνώ και επαυξάνω» δήλωσε στο Documento ο Χρήστος Σπίρτζης για το αίτημα που αφορά τον ίδιο και τον Κ. Καραμανλή.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής

Το πρωί της Τετάρτης 20 Μαρτίου ορίστηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων να διεξαχθεί στην Ολομέλεια η συζήτηση και η ψήφιση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Η Διάσκεψη αποφάσισε να ξεκινήσει η συνεδρίαση στις 9.30 το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης και η συζήτηση επί του πορίσματος να οργανωθεί με τέσσερις κύκλους ομιλητών βουλευτών κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων τους. Τον λόγο, επιπροσθέτως, θα λάβουν φυσικά όσοι πολιτικοί αρχηγοί θα θελήσουν να τοποθετηθούν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει υπουργός ο οποίος θα οριστεί εάν και η όλη διαδικασία αποτελεί κοινοβουλευτική πρωτοβουλία.

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση των τριών κύκλων ομιλητών βουλευτών θα λάβουν μέρος συνολικά 41 βουλευτές. Ο πρώτος κύκλος των ομιλητών θα απαρτίζεται από τους βουλευτές των κομμάτων και από τον ανεξάρτητο βουλευτή που αποτέλεσε μέλος της εξεταστικής επιτροπής. Στους επόμενους κύκλους θα συμμετάσχουν 16 ομιλητές στον κάθε κύκλο αναλογικά με την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Σχετικά Άρθρα