Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δική για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

 Στις 4 Ιουνίου ξεκινά η δική για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

epa02235070 Argentinian national soccer team head coach Diego Maradona is seen before the FIFA World Cup 2010 quarter final soccer match between Argentina and Germany at the Green Point stadium in Cape Town, South Africa, 03 July 2010. EPA/OLIVER WEIKEN Please refer to www.epa.eu/downloads/FIFA-WorldCup2010-Terms-and-Conditions.pdf

Σχεδόν 3.5 χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο θεός της μπάλας, άφησε την τελευταία του πνοή προδομένος από την καρδιά του. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του και αν έγιναν όλα τα προβλεπόμενα. Σήμερα έγινε γνωστή η ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη όλων όσων κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη της Αργεντινής ότι έχουν εμπλοκή στον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Στις 4 Ιουνίου στο ποινικό δικαστήριο του Σαν Ισιντόρο του Μπουένος Άιρες, οκτώ επαγγελματίες της υγείας θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμετωπίζοντας ποινές φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια (η κατηγορία που τους βαραίνει είναι δολοφονία από αμέλεια).

Συγκεκριμένα κατηγορούμενοι είναι ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε (ο οποίος έκανε την επέμβαση στον εγκέφαλο του), η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος Κάρλος Άνχελ Ντίαζ, η συντονίστρια γιατρός του ιδιωτικού θεραπευτηρίου Swiss Medical, Νάνσι Φλορίνι, οι νοσηλευτές Γκισέλα Μαδρίντ, Ρικάρντο Αλμιρόν, ο προϊστάμενός τους Μαριάνο Περόνι και ο γιατρός Πέδρο ντι Σπάνια.

Οι ακροάσεις θα διεξάγονται τρεις φορές την εβδομάδα (κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη), ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης θα παρουσιαστούν χιλιάδες ηχητικά αρχεία και περίπου 200 άτομα θα κληθούν να καταθέσουν τα όποια στοιχεία γνωρίζουν.

Η δίκη θα είναι ανοικτή για το κοινό κι εκεί θα βρεθεί όλη η οικογένεια του Ντιέγκο, χωρισμένη όμως κατά ομάδες καθώς υπάρχουν ακόμη έντονες διαφωνίες για τα κληρονομικά.

Ειδικά για την πρώτη του σύζυγο Ντάλμα και τις κόρες του Τζιανίνα, Κλαούντια, ο δικηγόρος Ματίας Μόρλα (που φέρεται να είναι στην ίδια πλευρά με τα αδέλφια του Ντιέγκο) αποτελεί «κόκκινο πανί» καθώς τον χαρακτηρίζουν «αρχηγό της συμμορίας» που ευθύνεται για τον θάνατο του αγαπημένου τους.

Σχετικά Άρθρα