Μαραντόνα: Δικαιώθηκε μετά θάνατον για κατηγορίες φοροδιαφυγής

 Μαραντόνα: Δικαιώθηκε μετά θάνατον για κατηγορίες φοροδιαφυγής

Δικαιώθηκε δε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο «Θεός» της μπάλας, μετά το θάνατό του απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή που τον ταλαιπώρησαν για τρεις δεκαετίες και ουσιαστικά αποτέλεσαν τη βασική αιτία για να τελειώσει από τη Νάπολι. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας, έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για τη μετά θάνατον δικαίωση του Μαραντόνα.

Σε μια υπόθεση που διαρκούσε από το 1991. Συγκεκριμένα υπήρξαν κατηγορίες για πληρωμές από τους «παρτενοπέι» προς τον Ντιέγκο, μέσω εικονικών εταιριών στο Λίχτενσταϊν. Για ένα διάστημα πέντε ετών, προκειμένου να μη φορολογείται στην Ιταλία.

«Τελείωσε και μπορώ να πω ξεκάθαρα και χωρίς φόβο διάψευσης ότι ο Μαραντόνα ποτέ δεν υπήρξε φοροφυγάς. Η ετυμηγορία δικαιώνει τους φιλάθλους, τις αξίες του αθλητισμού, αλλά κυρίως τη μνήμη του.

Βάζει τέλος στην καταδίωξη που υπέστη για τριάντα χρόνια. Οι κληρονόμοι του πλέον έχουν νόμιμο δικαίωμα να κυνηγήσουν αποζημιώσεις για βλάβες. Ελπίζω να το χρησιμοποιήσουν, στη μνήμη του πατέρα τους», δήλωσε στο Reuters ο συνήγορός της πλευράς Μαραντόνα, Άντζελο Πιζάνι.

Οι αξιώσεις του ιταλικού δημοσίου ήταν περίπου 37.000.000 ευρώ και υπήρξαν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του Μαραντόνα.

Με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρχει σημαντική δυσκολία ακόμη και στο να ταξιδέψει ο Αργεντινός στην αγαπημένη του Νάπολι, μέχρι και το θάνατό του το 2020.

Σχετικά Άρθρα