Μαστροπεία ανηλίκων: Δύο κορίτσια θύματα και της Λορέλας- Νέες συλλήψεις- “Υπάρχουν ακόμη πολλά άτομα”

 Μαστροπεία ανηλίκων: Δύο κορίτσια θύματα και της Λορέλας- Νέες συλλήψεις- “Υπάρχουν ακόμη πολλά άτομα”

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για τα κυκλώματα μαστροπείας που εκμεταλλεύονταν ανήλικα κορίτσια στην Αττική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η 25χρονη αρχηγός του κυκλώματος, Μαρία, ήταν πολύ καλή φίλη με τη Λορέλα, που είχε αρχηγικό ρόλο στο άλλο κύκλωμα που δρούσε και στον Κολωνό. Τα δύο κυκλώματα και συγκεκριμένα οι γυναίκες τους κατηγορούνται ότι δελέαζαν τις ανήλικες σε club με κεράσματα και vip θέσεις και μάλιστα δύο από τα κορίτσια είχαν πέσει θύματα και των δύο κυκλωμάτων.

Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ μάλιστα προέκυψε ότι αρχηγικό ρόλο στην υπόθεση είχε μια 25χρονη, με το όνομα Μαρία, η οποία μαζί με άλλα τρία άτομα εξωθούσαν τα ανήλικα κορίτσια στην πορνεία, λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα. Μάλιστα η 25χρονη βρισκόταν σε σχέση με τον έναν εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, δύο από τις κοπέλες είχαν πέσει θύματα και του αντίστοιχου κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο είχαν εξαρθρώσει πριν λίγο χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Πρόκειται για πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2024 και σε αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο είχε μία ακόμη κοπέλα, η λεγόμενη Λορέλα σε βάρος της οποίας είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για μαστροπεία τελεσθείσα σε βάρος προσώπου νεότερου των δεκαπέντε ετών, με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων, κατ’ εξακολούθηση.

ΚΑΠΑΪ Λορέλα του Σοκόλ και της Κριστίνα, γεν. 12-12-1993 στην Αλβανία, όπως δημοσιοποίησε τα στοιχειά της ΕΛΑΣ

Από την πλευρά της η Λορέλα είχε υποστηρίξει ότι προσπαθούσε να βοηθήσει τη 17χρονη (θύμα του κυκλώματος) που είχε καταγγείλει το κύκλωμα. «Την 17χρονη την γνώρισα όταν ήταν 16 ετών. Ερχόταν στο διαμέρισμά μου για να της βάλω τεχνητές βλεφαρίδες. Γνωρίζω πολύ καλά τους γονείς της. Έλεγα στην μητέρα της να την προσέξει γιατί φοβόμουν ότι έχει μπλέξει. Τον φωτογράφο που λένε, της υπόθεσης δεν τον γνωρίζω. Προσπάθησα να βοηθήσω την 17χρονη να ξεμπλέξει. Δεν άκουγε τίποτα. Μέχρι πριν λίγο ήταν μαζί μου και έκλαιγε. Δεν γνωρίζω τις φίλες της. Τα χρήματα που αναφέρονται στα μηνύματα αφορούν αυτά που μου χρωστούσε για τις βλεφαρίδες», είχε ισχυριστεί η 31χρονη.

Ο ρόλος της Μαρίας και οι πληρωμές με κοκαΐνη

Η 25χρονη Μαρία, πάντως, μέλος του νέου κυκλώματος που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ανέπτυξε επαφή με τις ανήλικες από το καλοκαίρι του 2023 και να τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν.

Συγκεκριμένα, για τις «υπηρεσίες» της η Μαρία φέρεται να λάμβανε συνήθως 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που λάμβαναν οι ανήλικες (200 – 400 ευρώ), ενώ πολλές φορές εκτελούσε και ρόλο συνοδού, πηγαίνοντας η ίδια τα κορίτσια στα ραντεβού.

Ο σύντροφος της 25χρονης Μαρίας

Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε πως εξάρθρωσε το κύκλωμα. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι συλληφθέντες κανόνιζαν «ραντεβού» με επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν προσεγγίσει σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής, με άνδρες οι οποίοι πλήρωναν για να τις εκμεταλλευτούν.

Η 25χρονη Μαρία μαζί με τον σύντροφο της

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της. Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Ο οδηγός ταξί που κατηγορείται

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μίας εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων. Αναζητούνται επίσης άλλα δύο άτομα, τα οποία ήταν «πελάτες».

Δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών

Σε δύο νέες συλλήψεις για το κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών με εγκέφαλο μια 25χρονη προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πρόκειται για δύο άνδρες ημεδαπούς ηλικίας 55 και 36 ετών.

Και οι δύο συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων κατηγορούμενοι για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς αποκαλύφθηκε το κύκλωμα

Ένας τυχαίος έλεγχος μιας 21χρονης κοπέλας στο κινητό της 16χρονης αδελφής της, και συγκεκριμένα στο Instagram, στάθηκε αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης με το κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες.

Ήταν 31 Οκτωβρίου του 2023 όταν μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου μια 21χρονη κοπέλα και κατήγγειλε ότι, τρεις ημέρες νωρίτερα, κατόπιν ελέγχου που έκανε στο κινητό τηλέφωνο της ανήλικης αδερφής της, με αφορμή το ότι έλειπε συχνά από το σπίτι και κυρίως βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της, στο Instagram, με άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό. Μάλιστα εντόπισε νεότερες συνομιλίες τους (30-10-2023) και όντως όντως, συνοδευόμενη από φίλη της E.A.

Επίσης, κατονόμασε την 25χρονη αρχηγό της “συμμορίας της φρίκης”, ως το πρόσωπο, που εκτός των άλλων, την έχει εξωθήσει στην πορνεία. Συγκεκριμένα την έχει οδηγήσει σε άνδρα ονόματι «Αλέκος» στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα, ο οποίος είναι γνωστό ότι πληρώνει ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές. Προς απόδειξη των ανωτέρω, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) σε εκτυπωμένη μορφή από τις επίμαχες συνομιλίες.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, στο οποίο εξεταζόμενη συμπληρωματικά η 21χρονη καταγγέλλουσα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ανήλικη αδερφή της τον τελευταίο χρόνο (φθινόπωρο του έτους 2022 και έπειτα) συνευρίσκεται ερωτικά με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα, αναφερόμενη ειδικότερα στον άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλικη αδελφή της συνευρέθηκε επί πληρωμή, τουλάχιστον μία φορά, στις 29-10-2023, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, καθώς και στον άνδρα ονόματι «Αλέκος», με τον οποίο συναντήθηκε επίσης επί πληρωμή, τουλάχιστον μία φορά, πριν ένα χρόνο περίπου (πιθανότατα ήταν ο πρώτος «πελάτης» της), στον Κολωνό, επί της οδού Αμβρακίας (γραφείο 1ου ορόφου).

Για τις συναντήσεις αυτές η 21χρονη θεωρεί αποκλειστικά υπαίτια την αρχηγό της συμμορίας η οποία, διατηρώντας φιλική σχέση με την αδελφή της, διευκόλυνε αυτήν στην εύρεση «πελατών», εξωθώντας την κατ΄ αυτόν τον τρόπο στην πορνεία, ενώ έχει παρασύρει στην πορνεία και άλλες ανήλικες κοπέλες, τις οποίες και κατονόμασε. Επιπλέον, κατονόμασε τον Ρ. Μ οδηγό ταξί, ως το άτομο που μετέφερε την αδελφή της και τις άλλες ανήλικες, με το ταξί, από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα τα ερωτικά «ραντεβού», καθώς και άλλον άνδρα, με το όνομα «Ζάχος» (αμφότεροι στο φιλικό περιβάλλον της 25χρονης αρχηγού), με τον τελευταίο να φέρεται να είναι και ο τελευταίος σύντροφος της. Επιπλέον, ανέφερε ότι, η αρχηγός έχει μυήσει στην κοκαΐνη την ανήλικη αδελφή της.

Δημογλίδου: “Δέκα οι κατηγορούμενοι στο ροζ κύκλωμα – Δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τους πελάτες”

Αυτό που προκύπτει από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είναι ότι υπάρχουν κοινά θύματα στις δύο υποθέσεις είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κων. Δημογλίδου. Όπως διευκρίνισε μπορεί να υπάρχει προσωπική σχέση μεταξύ της Λορέλας και της 25χρονης, ωστόσο «δεν μας προκύπτει συνεργασία ως προς το αντίτιμο της μαστροπείας που εξετάζεται».

Πρόσθεσε δε πως έχουν ταυτοποιηθεί 7 θύματα μέχρι στιγμής και πως υπάρχουν 10 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι 6 έχουν συλληφθεί ενώ 4 αναζητούνται. Για τους πελάτες δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης ως τώρα.

Μητέρα θύματος ανήλικου κοριτσιού: Η Λορέλα και η Μαρία είναι κολλητές. Ήθελαν συνέχεια “φρέσκο αίμα”

Συγκλονίζει με τα όσα λέει η μητέρα ενός ανήλικου θύματος του κυκλώματος μαστροπείας για τον τρόπο δράσης αλλά και την εμπλοκή της Λορέλας και της 25χρονης Μαρίας.

“Στα social media συνέχεια μαζί, έκαναν παρέα. Η Λορέλα και η Μαρία είναι κολλητές. Η μία γνωρίζει την άλλη και εκείνες γνωρίζουν άλλα ανήλικα κορίτσια. Φώναζα από την αρχή να ανοίξουν τον φάκελο της 25χρονης. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστια συνέχεια» είπε στο newsit.gr η μητέρα της ανήλικης.

“Το ξέρω από χθες ότι την έπιασαν μαζί με το αγόρι της, μια φίλη της και έναν ταξιτζή παππού. Όλοι είναι στην κλίκα και ακόμα δεν είναι όλοι αυτοί που βγήκαν στο φως. Υπάρχουν πολλά ακόμα άτομα” αναφέρει και προσθέτει ότι “έβγαζε λεφτά από τα ανήλικα κοριτσάκια, είτε με βίζιτες, είτε με κλέψιμο, τους έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα. Είναι επικίνδυνη. Και μου είχε κάνει εντύπωση που δεν είχαν πιάσει πρώτα την Μαρία και συνέλαβαν αρχικά την Λορέλα”.

“Χαίρομαι με τις άλλες μαμάδες που ανοίξαμε αυτή την υπόθεση γιατί η Μαρία δεν πρόλαβε να “ψαρέψει” και άλλα ανήλικα κορίτσια. Ήθελε συνέχεια “φρέσκο αίμα”.

Όπως ανέφερε η μητέρα του ανήλικου θύματος, η 25χρονη που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές “δεν έχει μάνα, δεν έχει πατέρα, μεγάλωσε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Έμπαινε στα σπίτια μας, μας το έπαιζε καλή, και μας έλεγε “θα προσέχω το κοριτσάκι σας”. Εμένα πάντως κάτι δεν μου ταίριαζε. Αν δεν είχα καταλάβει, θα πήγαινε χαμένο το κοριτσάκι μου. Εγώ τους το είχα πει (στους αστυνομικούς), θα έκανα φόνο, δεν θα την άφηνα έτσι. Έχει καταστρέψει επτά κορίτσια, επτά οικογένειες“.

Μάλιστα, η ίδια ανησυχεί προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες της η αστυνομία, καθώς “είναι μεγάλο το κύκλωμα. Δεν είναι μόνο αυτά τα τέσσερα άτομα που συνέλαβαν και τώρα. Ποιος ξέρει αν υπάρχουν και άλλα θύματα που δεν τα γνωρίζουμε εμείς; Το θέμα είναι να μην σταματήσει εδώ. Τώρα μπορεί αυτοί να μπουν μέσα, αλλά έξω είναι ακόμα άλλοι. Έχω παράδειγμα κοριτσιού που από 70 κιλά, τώρα έχει γίνει πρεζάκι 20 κιλά. Πρέπει να τους βρουν, γιατί τα κορίτσια που μεγάλωσαν, μπαίνουν και αυτές στο “λούκι” και ψαρεύουν τις ακόμα πιο μικρές”.

“Αν δεν την έπιαναν, θα έκανα φόνο. Θεωρούσα ότι ήταν όντως θέμα ημερών. Αυτό είπα και στους αστυνομικούς. “Ή θα την πιάσετε, ή θα γίνει φόνος”. Η 25χρονη είχε βάλει μια κοπέλα να προσεγγίσει πάλι την κόρη μου. Δήθεν τυχαία την βρήκαν στον δρόμο και της μίλησαν. Δεν άντεχα άλλο. Τι δουλειά είχε ένα 25χρονο κορίτσι με ένα ανήλικο μικρό κορίτσι; Είναι μπλεγμένη παντού, σε ο,τι χειρότερο υπάρχει. Τα παιδιά μας πήγαιναν στα κλαμπ και τους κερνούσε, μαγκιά, τους έβαζε στα vip και τους έκανε να περνάνε ωραία. Αυτά τα κορίτσια τους έβλεπαν σαν φίλες τους. Είμαστε κοντά στις κόρες μας αλλά σίγουρα σε αυτή την ηλικία βλέπουν τις μητέρες περίπου σαν εχθρούς, ενώ πάνω απ’ όλα έχουν τις φίλες τους” καταλήγει η μητέρα του ανήλικου θύματος.

Σχετικά Άρθρα