Νέα στοιχεία για το κύκλωμα πορνείας με 14χρονες-Ο ρόλος της Μαρίας, οι πληρωμές με κοκαΐνη

 Νέα στοιχεία για το κύκλωμα πορνείας με  14χρονες-Ο ρόλος της Μαρίας, οι πληρωμές με κοκαΐνη

Η αδελφή ενός θύματος μίλησε στην Αστυνομία και αποκαλύφθηκε το κύκλωμα που εξωθούσε τις 14χρονες στην πορνεία, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία για την υπόθεση. Η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία τα ερωτικά ραντεβού που γίνονταν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση είχε μία 25χρονη ονόματι Μαρία η οποία, μαζί με ακόμη τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα) εξωθούσαν τις ανήλικες στην πορνεία λαμβάνοντας χρηματικά ανταλλάγματα.

Ειδικότερα η 25χρονη φέρεται να ανέπτυξε επαφή με τις ανήλικες από το καλοκαίρι του 2023 και να τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» λαμβάνοντας φυσικά μέρος των χρημάτων που αποκόμιζαν Συγκεκριμένα, για τις «υπηρεσίες» της η Μαρία φέρεται να λάμβανε συνήθως 50 έως 100 ευρώ ανάλογα με τα χρήματα που λάμβαναν οι ανήλικες (200 – 400 ευρώ), ενώ πολλές φορές εκτελούσε και ρόλο συνοδού, πηγαίνοντας οι ίδια τα κορίτσια στα ραντεβού.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν στο protothema.gr πως η 25χρονη, προκειμένου να μην πέσει στο «ραντάρ» της Αστυνομίας, άλλαζε συχνά διευθύνσεις (τελικά εντοπίστηκε στην Πετρούπολη) ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται κατά το παρελθόν να πραγματοποιούσε και η ίδια ερωτικά ραντεβού.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την 25χρονη, παρείχαν ως αμοιβή στα κορίτσια, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη. Ο αριθμός των πελατών είναι ακόμη απροσδιόριστος με την έρευνα των Αρχών για τον εντοπισμό τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο ταξιτζής

Όσον αφορά στους υπόλοιπους συλληφθέντες, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι μετέφεραν τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι ερωτικές συναντήσεις χρησιμοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.

Ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ταξιτζής ενώ ο δεύτερος φέρεται να διατηρούσε σχέση με την 25χρονη.

Τέλος οι αστυνομικοί συνέλαβαν και μία 21χρονη η οποία κατηγορείται ότι σε μη επακριβώς προσδιορισμένο χρόνο, αλλά κατά ίδιο χρονικό διάστημα δράσης και των λοιπών συλληφθέντων, προήγαγε στην πορνεία μία εκ των ανηλίκων λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατάσυρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις Αρχές συμπεριλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης εξώθησης στην πορνεία ανήλικων κοριτσιών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε με άρτιο και μεθοδικό τρόπο ευρεία αστυνομική επιχείρηση κατά το διήμερο 17 έως 18 Μαρτίου 2024 σε Βύρωνα, Αιγάλεω και πλατείες Αττικής και Ομονοίας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυνάμει ενταλμάτων τέσσερις ημεδαποί (25χρονη, 25χρονος, 54χρονος και 21χρονη) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.

Η 25χρονη συνελήφθη επιπρόσθετα και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών βάσει του εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της.

Ειδικότερα, η 25χρονη από το καλοκαίρι του 2023 στρατολόγησε επτά ανήλικα κορίτσια που είχαν συμπληρώσει τα 14 έτη, αφού προηγουμένως είχε αναπτύξει φιλική σχέση μαζί τους, διευκολύνοντας στην πραγματοποίηση συναντήσεων με πελάτες, με σκοπό τη γενετήσια εκμετάλλευση τους σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

Από τις συναντήσεις η 25χρονη λάμβανε μέρος των χρημάτων και πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα σημεία συνάντησης. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις αντί χρημάτων προμήθευε το θύματα με ναρκωτικές ουσίες.

Ο 25χρονος και 54χρονος υποστήριζαν τη μεταφορά και παράδοση των κοριτσιών στα ξενοδοχεία με τη χρήση των οχημάτων τους.

Η 21χρονη προήγαγε στη γενετήσια εκμετάλλευση μία εκ των ανήλικων κοριτσιών, έχοντας λάβει μέρος των χρημάτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια και μικοποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική και μετέπειτα στην ανακριτική αρχή.

Σχετικά Άρθρα