“Βόμβα” στην Premier League:Αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στην Νότιγχαμ Φόρεστ

 “Βόμβα” στην Premier League:Αφαίρεση τεσσάρων βαθμών στην Νότιγχαμ Φόρεστ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών για παραβίαση των κανονισμών κερδοφορίας και βιωσιμότητας της Premier League, όπως αναφέρει ο Guardian. Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση της Premier League, ενώ από τη μεριά της η αγγλική ομάδα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της τιμωρίας.

Από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί η τιμωρία, η Νότιγχαμ Φόρεστ από τη 17η θέση που βρίσκεται, έχοντας 25 βαθμούς, θα πέσει στη ζώνη υποβιβασμού και στη 18η θέση με 21 βαθμούς, έναν λιγότερο από τη Λούτον.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, έχει παραδεχθεί την παραβίαση, αλλά επικαλείται ελαφρυντικά σχετικά με την πώληση του Μπρέναν Τζόνσον. Ο σύλλογος έλαβε μια προσφορά 30 εκατομμυρίων λιρών από την Μπρέντφορντ στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, αλλά ο Τζόνσον δεν ήταν διατεθειμένος να μετακινηθεί στην ομάδα του Λονδίνου.

Ταυτόχρονα, η Φόρεστ έκρινε ότι θα μπορούσε να λάβει μία ακόμη μεγαλύτερη προσφορά για τον σταρ της, αν περίμενε μετά την 30η Ιουνίου, που έληγε η προθεσμία PSR (profitability and sustainability rules). Ο Τζόνσον τελικά πουλήθηκε για 47,5 εκατομμύρια λίρες στην Τότεναμ τον Σεπτέμβριο, αλλά η ανεξάρτητη επιτροπή που εξέτασε την υπόθεση δεν αποδέχθηκε την υπερασπιστική γραμμή της Νότιγχαμ.

Ο σύλλογος υποστήριξε ότι με την πώληση του Τζόνσον βελτίωσε το βιώσιμο πλάνο του. Επίσης, η Νότιγχαμ Φόρεστ τόνισε πως ήταν αναγκαίο να προχωρήσει σε επενδύσεις ως νεοφώτιστη τη χρονιά της ανόδου στην Premier League, για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην κατηγορία.

Συνολικά, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει υπογράψει 42 παίκτες με κόστος περίπου 250 εκατομμύρια λίρες από την ημέρα που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Για παρόμοια υπόθεση, έχει τιμωρηθεί φέτος και η Έβερτον. Αρχικά με -10 βαθμούς, με την ποινή της στη συνέχεια να μειώνεται στους -6.

Σχετικά Άρθρα