Κρήτη: Ποιος ήταν ο 33χρονος που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα – “Του διέλυσε το συκώτι” -Συλλήψεις

 Κρήτη: Ποιος ήταν ο 33χρονος που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα – “Του διέλυσε το συκώτι” -Συλλήψεις

Στο πένθος έχει βυθιστεί η πόλη του Αγίου Νικολάου Κρήτης ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη. Ο νεαρός έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Κυριακής, από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Ο 33χρονος διασκέδαζε με φίλους του σε πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυροδοτούσαν ναυτικές φωτοβολίδες σήμανσης καπνού, σε κεντρικό σημείο της περιοχής. Κάποια στιγμή επιχείρησε να ανάψει ακόμη μία. Όμως αυτή δεν άναβε. Ο 33χρονος κρατούσε τη φωτοβολίδα μπροστά στην κοιλιά του, όταν εξερράγη προκαλώντας του εκτεταμένα τραύματα.

«Του διέλυσε το συκώτι»

Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου λίγη ώρα αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η μητέρα του έσπευσε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου όπου οι γιατροί την ενημέρωσαν πως δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον γιο της.

«Ήταν στο καρναβάλι το παιδί, τελείωσε το καρναβάλι και πήγαν κάπου με τους φίλους. Κανείς δεν ξέρει τι έγινε και τραυματίστηκε ο Μανώλης. Στο νοσοκομείο πήγε ζωντανός και όταν έφτασα εγώ εκεί τον είχαν πάρει στο χειρουργείο. Είχε χτυπηθεί στο συκώτι, του διέλυσε το συκώτι η φωτοβολίδα», περιέγραψε συγκλονισμένη η μητέρα του θύματος στο protothema.gr.

Ποιος ήταν ο άτυχος Μανώλης 

Ο Μανώλης ήταν ιδιοκτήτης ενός γνωστού αρτοποιείου στο κέντρο του Αγίου Νικολάου και οι γνωστοί του μιλούν για ένα δραστήριο, νέο επιχειρηματία και ένα ευχάριστο παιδί.

Ληγμένες οι φωτοβολίδες

Οι ναυτικές φωτοβολίδες, χρησιμοποιημένες και μη, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς που διενεργούν τις έρευνες. Ωστόσο, σύμφωνα με το cretalive.gr, όπως προκύπτει από την κατάθεση ενός εκ των δύο φίλων του 33χρονου κάποιες από αυτές ήταν ληγμένες.

Οι νεαροί, που έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων -ενδεχομένως τον ένα να βαρύνει και κατηγορία για τη διάθεσή τους- βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως είπαν στους αστυνομικούς πως χρησιμοποίησαν τις ληγμένες φωτοβολίδες επειδή είχαν κάνει κάτι αντίστοιχο και στο παρελθόν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν, σύμφωνα με πληροφορίες που είναι γνωστές στην Αστυνομία, ο 33χρονος είχε ένα ατύχημα, με τραυματισμό στα δάχτυλα του χεριού του από χρήση κροτίδας.

Σχετικά Άρθρα