Emails Ασημακοπούλου: Αγωγή και από τον Γιώργο Σαμαρά, καθηγητή στο King’s College -Τι υποστηρίζει ο ίδιος

 Emails Ασημακοπούλου: Αγωγή και από τον Γιώργο Σαμαρά, καθηγητή στο King’s College -Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Λίγες ώρες μετά την πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος Ολλανδίας, στο MEGA μίλησε ο Γιώργος Σαμαράς, κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο King’s College (Βασιλικό κολλέγιο). Έλαβε και εκείνος email από την ευρωβουλευτή, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, και αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

«1 Μαρτίου, 7 ώρα το πρωί έλαβα το επίμαχο mail από την κ. Ασημακοπούλου, το οποίο με εξέπληξε γιατί ποτέ δεν ήμουν εγγεγραμμένος σε καμία λίστα, ούτε της ΝΔ και φυσικά της κ. Ασημακοπούλου».

Ο Γιώργος Σαμαράς κατέθεσε αγωγή κατά της ευρωβουλευτή, την οποία κατηγόρησε για πολιτική χειραγώγηση αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν ξύπνησα ένα πρωί για να αποφασίσω να κινηθώ νομικά αλλά αισθάνθηκα ότι η απάντησή της μέσω twitter την επόμενη ημέρα ήταν απαράδεκτη. Έριξε λάδι στη φωτιά και δεν συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση».

Ο Γιώργος Σαμαράς, όπως και άλλοι απόδημοι, είχαν υποβάλλει τα στοιχεία τους, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές του 2023.

«Ακολουθούν και άλλες αγωγές καθώς έχουμε λάβει εντολή από σημαντικό αριθμό ανθρώπων που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι επιθυμούν να αποζημιωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο, αξιώνοντας αποζημιώσεις 20.000 ευρώ ατομικά», είπε ο δικηγόρος, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

«Νομίζω πως τίθεται θέμα πολιτικής υπευθυνότητας και κυρίως πολιτικής ιδιοσυγκρασίας, η οποία αποδεικνύει ότι πολλά πρόσωπα από το κυβερνών κόμμα δείχνουν να μην δίνουν την παραμικρή σημασία σε τέτοιου είδους διαδικασίες που αφορούν την προστασία δεδομένων, όπως έχουμε δει και σε άλλες υποθέσεις που δεν θέλω να αναφερθώ τώρα», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Σχετικά Άρθρα