Το σύστημα τηλεδιοίκησης των τρένων στο Λειανοκλάδι επιθεώρησε ο Σταϊκούρας

 Το σύστημα τηλεδιοίκησης των τρένων στο Λειανοκλάδι επιθεώρησε ο Σταϊκούρας

Με το τρένο ταξίδεψε το πρωί του Σαββάτου από Αθήνα μέχρι το Λειανοκλάδι ο Χρήστος Σταϊκούρας για να επιθεωρήσει το σύστημα τηλεδιοίκησης που έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ελέγχοντας την κυκλοφορία των τρένων από την Αθήνα μέχρι τον Προμαχώνα .

Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών το κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου (90 χλμ), που η κυκλοφορία των τρένων δεν ελέγχεται από το σύστημα τηλεδιοίκησης, είναι από το Δομοκό μέχρι τη Λάρισα εξαιτίας των καταστροφών του Daniel. Στο τμήμα αυτό το σύστημα τηλεδιοίκησης θα είναι έτοιμο σε δύο χρόνια και το κόστος θα είναι 450 εκατ. ευρώ. 

«Εργαζόμαστε καθημερινά για τη συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου, αλλά και ενισχύουμε τα μέτρα ασφάλειας των μετακινήσεων σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο…», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δρομολογούνται δράσεις που αφορούν στην ενίσχυση του προσωπικού ασφάλειας, την επαναξιολόγηση σχετικών εσωτερικών κανονισμών, επανεκπαιδεύσεις προσωπικού, αλλά και τη σύσταση -από τον ΟΣΕ- ειδικής ομάδας παρακολούθησης των ραδιοεπικοινωνιών μεταξύ του προσωπικού κίνησης και των μηχανοδηγών

Οι δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να ταξιδέψω με τρένο από την Αθήνα στο Λιανοκλάδι. Ένα γεμάτο τρένο, στο οποίο μπήκαν πρόσθετα βαγόνια για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση. Ταυτόχρονα, εδώ στο Λιανοκλάδι, είδαμε τα συστήματα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης που λειτουργούν σε όλον τον σιδηροδρομικό άξονα από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση το τμήμα που έχει καταστραφεί από την πλημμύρα “Daniel” και το οποίο θα επισκευαστεί με μόνιμο και αναβαθμισμένο τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα. Ζητώ από όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του σιδηροδρομικού έργου, να επιδεικνύουμε υψηλότερη ατομική και συλλογική ευθύνη, ώστε συμπληρωματικά με τις νέες τεχνολογίες, να αναβαθμίζουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων και των μεταφορών και να ενισχύουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Σχετικά Άρθρα