Πώς απέκτησε η Ασημακοπούλου την λίστα με τα email των αποδήμων- Τι έδειξε η έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών πριν την απόφαση Μαξίμου για καρατόμηση

 Πώς απέκτησε η Ασημακοπούλου την λίστα με τα email των αποδήμων- Τι έδειξε η έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών πριν την απόφαση Μαξίμου για καρατόμηση

Μπορεί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να είχε την διακριτική ευχέρεια από το Μέγαρο Μαξίμου να δηλώσει εκείνη ότι αποσύρεται από την μάχη των ευρωεκλογών αν και εν ενεργεία ευρωβουλευτής, η απόφαση για καρατόμησή της, ωστόσο, είχε ήδη ληφθεί από τον πρωθυπουργό. Κι αυτό παράτο γεγονός ότι επ’ ουδενία δεν παραγνωρίζεται η προσφορά της στη Ν.Δ και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και ο τρόπος, όπως λένε κυβερνητικές πηγές,που στάθηκε σε διάφορες δύσκολες περιστάσεις, όπως σε αυτή της έρευνας της PEGA για τις υποκλοπές.

Είχε προηγηθεί βεβαίως η ΕΔΕ στο υπουργείο Εσωτερικών για να αποσαφηνιστεί ο τρόπος με τον οποίο είχε περιέλθει στην διάθεσή της η λίστα με τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χιλιάδων αποδήμων.

Βρέθηκε τελικά φως στην άκρη του τούνελ, αφού, όπως αποκαλύτει ο Νίκος Χασαπόπουλος στο tovima.gr, την περιβόητη λίστα η γαλάζια ευρωβουλευτής την απέκτησε από συνεργάτη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα αποδήμων της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου και η επίμαχη διαρροή δεν σχετίζεται επ ουδενί χρονικά με την πλατφόρμα εγγραφών για την επιστολική ψήφο. Αποσαφηνίστηκε, επίσης, ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως και οι συνεργάτες της δεν είχαν γνώση για το πώς έδρασε ο “insider” που διοχέτευσε την λίστα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Δεδομένου, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, ότι ο Πρωθυπουργός δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και ο ίδιος επιθυμεί το θέμα να κλείσει χωρίς εκπτώσεις, η μεν Ασημακοπούλου διευκόλυνε και έθεσε εαυτήν εκτός κούρσας ευρωεκλογών, ο δε Σταυριανουδάκης παραιτήθηκε από γενικός γραμματέας, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της διαρροής προσωπικών δεδομένων. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Σχετικά Άρθρα