Ευρωεκλογές/ΝΔ: Υποψηφιότητα-έκπληξη με δεξιό πρόσημο συζητούν στο Μαξίμου- Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για Φαήλο Κρανιδιώτη- Τι συζητήθηκε σε εκλογική σύσκεψη

 Ευρωεκλογές/ΝΔ: Υποψηφιότητα-έκπληξη με δεξιό πρόσημο συζητούν στο Μαξίμου- Γιατί απορρίφθηκε η πρόταση για Φαήλο Κρανιδιώτη- Τι συζητήθηκε σε εκλογική σύσκεψη

Υποψηφιότητα έκπληξη συζητείται έντονα τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την συμμετοχή του συγκεκριμένου προσώπου στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ και την διείσδυση στον χώρο της λεγόμενης υπερδεξιάς ώστε να ανακοπούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου ή την αποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του libre, στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει σχετική πρόταση και εξετάζεται σοβαρά. Οι ίδιες πληροφορίες μιλούν για πρόσωπο πολύ γνωστό με συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τα δεξιά της Ν.Δ αλλά και με πρόσβαση στον χώρο της Εκκλησίας. Η συζήτηση αποσκοπεί στο να σταματήσουν οι απώλειες λόγω της στροφής προς το κέντρο και του νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να φέρνει την Ελληνική Λύση στην 2η θέση (!) στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και με υψηλό ποσοστό ακόμα και στην Αττική.

Η επιλογή αυτή κρίνεται αναγκαία από αρκετούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπουργούς της κυβέρνησης και για δύο επιπλέον λόγους: πρώτον, επειδή “ναυάγησε” η υποψηφιότητα του Φαήλου Κρανιδιώτη καθώς αξιολογήθηκε πως μία τέτοια υποψηφιότητα θα ήταν πολύ “τοξική” και θα διαστρέβλωνε το κεντρώο προφίλ της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και, δεύτερον, επειδή μένει τελικά εκτός ευρωψηφοδελτίου η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που εξαιτίας του επικοινωνιακού βάρους της και την σχέσης της με το δεξιό ακροατήριο και τον Αντωνη Σαμαρά. Σε ερώτηση του libre σε υπουργό που γνωρίζει την σχετική εισήγηση εάν το πρόσωπο αυτό είναι ο προσφάτως αποστρατευθείς πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δεν υπήρξε ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση.

Στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου διχάζονται σχετικά με τις δημοσκοπήσεις: ορισμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν πως το 28-29% της Πρόθεσης Ψήφου στις τελευταίες από αυτές αυξάνεται σε περίπου 33-34% με την αναγωγή επί των εγκύρων- κάτι που θεωρείται επαρκές αυτή την στιγμή-, άλλοι, όμως, τονίζουν ότι η αναγωγή στα έγκυρα, ενώ είναι μεθοδολογικά αρκετά ορθή σε συνθήκες εθνικών εκλογών, στις ευρωεκλογές είναι παρακινδυνευμένη. Κι αυτό επειδή η αναγωγή αφορά το θηριώδες ποσοστό των αναποφάσιστων που λόγω της “χαλαρής” ψήφου και της ανάγκης ακόμα και παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση είναι πιθανότερο ένα μεγάλο μέρος του να καταλήξει στην επιλογή της αποχής.

Σε συσκεψη που πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, χθες, αποφασίστηκε να ανασταλλούν κάποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες που μπορεί να επιφέρουν πρόσθετο πολιτικό κόστος. Λέγεται, για παράδειγμα,πως μετατίθεται για μετά τις ευρωεκλογές (και ανάλογα με τις συνθήκες) το νομοσχέδιο για την διευθέτηση εκτάσεων που προβλέπει κατεδαφίσεις αυθαιρέτων ή και εμπόδια στην δόμηση, κι αυτό επειδή εκτιμήθηκε ότι θα επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα πάνω από 2.000.000 πολίτες.

Σχετικά Άρθρα