Ξέσπασμα Καραμήτρου για Μίχο: “Πώς είναι δυνατόν να μην είναι βιασμός;”

 Ξέσπασμα Καραμήτρου για Μίχο: “Πώς είναι δυνατόν να μην είναι βιασμός;”

Την έντονη αντίδραση της δημοσιογράφου Μίνας Καραμήτρου προκάλεσε το άκουσμα της είδησης πως έχει προταθεί η αθώωση του Ηλία Μίχου στην πολύκροτη υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό.

Η απόφαση της εισαγγελέως προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη με την αστυνομική συντάκτρια του Open να απασφαλίζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Στην αρχή αυτή η πρόταση μου προκάλεσε το αίσθημα της απορίας, αλλά στη συνέχεια έφτασα στα όρια του θυμού. Άκουσα σήμερα ότι ο δικαστικός λειτουργός αναλώθηκε στο να αναλύσει στοιχεία δικογραφίας, το γράμμα του νόμου, τι λέει ο νόμος, τι είπαν οι μάρτυρες. Με βάση τον αξιακό μου κώδικα, αλλά και πάρα πολλών ανθρώπων, όποιος ενήλικας έρχεται σε συνεύρεση με ένα ανήλικο παιδί και το εκμεταλλεύεται σεξουαλικά, το βιάζει… Ένα παιδί, τι συνείδηση έχει και τι κρίση έχει;

Οι ενήλικες άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μέσα στην αίθουσα ενός δικαστηρίου βαφτίζουμε συνεύρεση, έναν βιασμό, με ένα 12χρονο παιδί;

«Ποια συναίνεση; Ποια συγκατάθεση; Τι συζητάμε; Για το αν ένα παιδί 12 ετών να αποφασίσει αν είναι συνεύρεση; Τι καθόμαστε να συζητήσουμε; Ορισμένα πράγματα, ξέρετε, ξεφεύγουν από τους νόμους του δικαστηρίου… Έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί 12 ετών».

Σχετικά Άρθρα