Kόντρα Φλωρίδη-Τζανακόπουλου στη Βουλή με αφορμή τον Μίχο: “Αθωώσατε βιαστές ανηλίκων”

 Kόντρα Φλωρίδη-Τζανακόπουλου στη Βουλή με αφορμή τον Μίχο: “Αθωώσατε βιαστές ανηλίκων”

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Μίχου, όταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης απάντησε για την πρόταση της εισαγγελέως. Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, διότι πρόκειται για «μυστικές» συνεδριάσεις.

Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές να περιμένουν κάποιο διάστημα μέχρι να εκδοθεί η σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Όμως, λίγο αργότερα σήκωσε τους τόνους, επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τους Ποινικούς Κώδικες που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση την τελευταία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή. «Αθωώσατε τους βιαστές ανηλίκων κάνοντας το κακούργημα πλημμέλημα. Εδώ είναι τα χαρτιά και εδώ είναι οι δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σας έστησαν στο εδώλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και χάριν σ΄ αυτούς ακυρώθηκε η διάταξη», τόνισε ο κ. Φλωρίδης αναφερόμενος στο άρθρο 336.

«Θεσμική μνήμη στον τόπο υπάρχει και ανατρέξτε στις δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», προσέθεσε ενώ έκανε ειδική αναφορά στην παρουσία του Δημήτρη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο. «Πήγατε στον Άρειο Πάγο για να στήσετε τη σκευωρία της Novartis», επισήμανε και συμπλήρωσε ότι «θέλει προσοχή όταν αναφέρεστε εσείς στο δίκαιο, όταν επιχειρήσατε να το πλήξετε και να στείλετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους στη φυλακή επειδή ήταν πολιτικοί σας αντίπαλοι και νομίζετε ότι ξοφλήσατε. Η Δικαιοσύνη τότε όρθωσε το ανάστημά της και καταδίκασε δύο υπουργούς σας για τα πλέον ατιμωτικά αδικήματα που μπορεί να τιμωρηθεί υπουργός. Και έχετε τα μούτρα ειδικά μετά τα όσα κάνατε για τον βιασμό ανηλίκων να μας πουλάτε ύφος».

Όταν, δε, ακούστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης το όνομα του Δημήτρη Λιγνάδη, ο κ. Φλωρίδης απάντησε ότι ο κ. Λιγνάδης αξιοποίησε τον ΠΚ του ΣΥΡΙΖΑ, «διότι αυτός ισχύει ακόμα».

«Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και συκοφαντεί»

Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης υπογράμμισε ότι ο Υπουργός σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και συκοφαντεί.

«Τι έχει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλουμε να βιάζουν τα παιδιά μας και να είναι ελεύθερα», προσέθεσε, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να σημειώνει: «Κατανοώ την οργή του κ. Φλωρίδη . Είναι η οργή του νεοφώτιστου που θέλει να δώσει τα διαπιστευτήρια του στη νέα παράταξη. Δεν του δίνει όμως το δικαίωμα να έρχεται εδώ να ψεύδεται να συκοφαντεί και να κάνει προπαγάνδα. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι ουδέποτε προβλεπόταν ο βιασμός να γίνει πλημμέλημα. Το μόνο που υπήρξε ως διεκδίκηση ήταν να προβλεφθεί ότι θα υπάρξει βιασμός εντός έγγαμης σχέσης. Κι αυτό έγινε αποδεκτό. Ντροπή να ψεύδεστε με τέτοιο τρόπο να απαντάτε με αυτό το ύφος. Είστε κοινώς συκοφάντης και αφήστε τα κοροϊδευτικά γέλια όταν έχετε πιαστεί να ψεύδεστε. Ντροπή να είστε Υπουργός Δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του ο κ. Φλωρίδης παρέθεσε δηλώσεις των πρώην βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Θελερίτη και Καββαδία όπου κατήγγειλαν πως ο βιασμός μετατρέπεται σε πλημμέλημα. «Το κλιμάκωνε σε πλημμέλημα εάν η απειλή ήταν μικρή και υπό το βάρος των αντιδράσεων αποσύρθηκε», κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα