ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για την επίθεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κασσελάκη

 ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις για την επίθεση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες Κασσελάκη

Το “φαινόμενο” Κασσελάκης φαίνεται πως απασχολεί τα μάλα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας ο γκουρού της πολιτικής επικοινωνίας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταν Γκρίνμπεργκ, έχει σημάνει “συναγερμό” εξαιτίας της διεισδυτικότητας του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρύ πολιτικό φάσμα ψηφοφόρων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής  να αποτελεί απειλή για το κυβερνών κόμμα.

Ίσως έτσι εξηγείται σύμφωνα με την Κουμουνδούρου η πολύπλευρη επίθεση από τη ΝΔ στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη με αιχμή του δόρατος τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του και απαξιώνοντας παράλληλα της εναλλακτικές προοδευτικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κρίσιμους τομείς της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Μάλιστα με αφορμή το γεγονός ότι τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έτυχαν της προσοχής και της προβολής, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με νόημα μέσω του λογαριασμού στο X: 

“Χθες (σ.σ. προχθές) παρουσίασα 7 μέτρα για την ακρίβεια και 5 τομές για την φορολογία, τα οποία μπορούν να δώσουν μία νέα αρχή στην ελληνική κοινωνία. Είναι μία από τις σημαντικότερες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ελληνικό κόμμα τα τελευταία χρόνια. Κι όμως τα μέτρα είναι εξαφανισμένα από όλα τα ενημερωτικά site της προπαγάνδας Μητσοτάκη, τα οποία προφανώς περιμένουν non paper του Μαξίμου, για να δουν πώς θα αντιδράσουν”. 

Και τόνισε: “Αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία.”

Πάντως λίγες ώρες αργότερα ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

“Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στις εκατό, εγώ ως πρωθυπουργός να στείλω την Ελλάδα στα βράχια” επισήμανε και αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε προχθες, επανέλαβε την προοδευτική κλίμακα για εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ “ώστε να βγαίνει ο μήνας”, στην κατάργηση του φόρου στα μερίσματα με ταυτόχρονη φορολογία στη μονάδα κάνοντας λόγο για μέτρα που δίνουν κίνητρο για ανάπτυξη από την εργασία και επανεπένδυση από τους επιχειρηματίες.

  • “Έχουμε ρεκόρ 30 ετών στους έμμεσους φόρους σε έσοδα” ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι “είμαστε στην θέση 24 από τους 27 της ΕΕ σε αγοραστική δύναμη” και ταυτόχρονα έχουμε τις καλύτερες θέσεις όσον αφορά στα μερίσματα των επιχειρηματιών. “Το φορολογικό πρόγραμμα το οποίο προτείνω θα φέρει έκρηξη στην ανάπτυξη και θα πατάξει την φοροδιαφυγή” υπογράμμισε,  σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη για πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα και για φοροελαφρύνσεις στα βασικά αγαθά.

Όσον αφορά το… μείζον θέμα των ημερών που έχει να κάνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του και το δάνειο στο κόμμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας για τα “αστακοκάραβα” επανέλαβε ότι  δεν έχει πλέον συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού εδώ και έναν χρόνο και ότι αν κληθεί από τη Δικαιοσύνη για να δώσει εξηγήσεις θα το κάνει. “Διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου από εκεί” είπε και τόνισε “Δεν επιθυμώ να αρχειοθετηθώ. Αν χρειαστεί να πληρώσω πρόστιμο, θα το πληρώσω. Αν είναι να τιμωρηθώ που οι άνθρωποι των κομματικών μέσων του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν Χριστούγεννα να τιμωρηθώ”.
“Είμαι νομοταγής πολίτης και ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει και το έσχες μου και το πόθεν μου”
είπε και πρόσθεσε “Η ερώτηση είναι: γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης το πόθεν του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από που έχουν προκύψει; Μακάρι να τον ρωτήσετε και να κάνετε ποδαρικό και στα δικά του σπίτια”!

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η δήλωσή του ότι “αυτός ο νόμος (σ.σ. επί ΣΥΡΙΖΑ) δημιουργήθηκε για να μην βγάζουν Έλληνες πολιτικοί μαύρα χρήματα έξω όχι για να βάζουν άσπρα οι ομογενείς Έλληνες μέσα” και πρόσθεσε ότι ο νόμος για τις εταιρείες του εξωτερικού ήταν λάθος. Από την Κουμουνδούρου σημείωναν πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν υποχρεούται να καταθέσει δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν από την αυριανή κατάταξή του στον στρατό, καθώς κάτι τέτοιο θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο με βάση τον νόμο που αφορά στους υπόχρεους για Πόθεν Έσχες.

  • Σχετικά τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης ανεφερε ότι συναντήθηκαν μετά το συνέδριο και ότι ως τέως πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την κεντροαριστερά. “Οι αξίες μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες” είπε και εκτίμησε “δεν πρόκειται να με αμφισβητήσει”.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του και κατέληξε λέγοντας “Ο κόσμος έχει βαρεθεί το gaslighting. Σκεφτείτε τι προσπαθούν να μου προσάψουν από την αρχή. Ότι ήμουν ηλίθιος, ότι ήμουν lifestyle. Ότι ο 35χρονος απόδημος Στέφανος Κασσελάκης είναι διαπλεκόμενος”, αλλά “δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών”.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα μιλήσει στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” (Κτήριο 56) με θέμα “Για Μια Άλλη Ευρώπη”, παρουσιάζοντας το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και αύριο Παρασκευη θα παρουσιαστεί στο Στρατό. Μάλιστα αν και οι αρχικές πληροφορίες έφεραν τον κ. Κασσελάκη να παρουσιάζεται για τη στρατιωτική θητεία του την  στην Σπάρτη, τελικά θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στην Θήβα, καθώς πληροφορίες φέρουν τον πρώην υπουργό Άμυνας και νυν βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελο Αποστολάκη, να έκρινε ότι η Θήβα ταιριάζει περισσότερο στον Στέφανο Κασσελάκη!

Σχετικά Άρθρα