Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (vid)

 Πώς δρούσε η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (vid)

Όπως φαίνεται στο βίντεο ένα μέλος της οργάνωσης έχει βρει σε πυλωτή πολυκατοικίας αυτοκίνητο – στόχο, με γάντια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά, αλλά και με έναν φακό στο χέρι προχώρα προς το όχημα και κάνει τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις, αδιαφορώντας πως όλα αυτά καταγράφονται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Φερόμενος ως αρχηγός είναι ένας 35χρονος, που σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηύθυνε τα υπόλοιπα μέλη σχετικά με τα οχήματα που θα αφαιρούσαν καθώς και για τον τρόπο της περαιτέρω διάθεσης τους.

Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας που λειτουργούσε στα Ανω Λιόσια ως συνεργείο-φανοποιείο αυτοκινήτων και μέσω αυτού φέρεται να διηύθυνε όλη την εγκληματική δραστηριότητα.

Τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. χτυπούσαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, βάζοντας στο στόχαστρο τους αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες

Χειριζόταν, δε, προσωπικά την αποθήκευση και παράδοση των πωλούμενων ανταλλακτικών σε διαμεταφορικές εταιρείες, με τιμολόγια που είχαν εκδοθεί από τον ίδιο, ενώ στο συνεργείο – φανοποιείο γινόταν παραλαβή των οχημάτων προς πλαστογραφία. Ο 35χρονος κατηγορούμενος φαίνεται να διαχειρίζονταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

  • Στην ίδια σπείρα συμμετείχε και ο 32χρονος αδελφός του, ο οποίος λειτουργούσε σαν το δεξί του χέρι και φαίνεται να πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια να προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές.

Μαζί με τα δύο αδέλφια συνελήφθη, επίσης, και ένας 43χρονος που είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα επί της Λεωφ. Πόρτου Ράφτη στο Μαρκόπουλο αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. Εκεί παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους.

  • Όταν ολοκλήρωνε τον κύκλο των εργασιών του, τα παρέδιδε στο συνεργείο – φανοποιείο μέσω ενός 29χρονου και ενός 21χρονου, που επίσης συνελήφθησαν. Οι τελευταίοι αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν τα οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης.

Σε καθημερινή βάση κινούνταν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα να αφαιρέσουν. Αφού αφαιρούσαν το όχημα που τους ενδιέφερε, το μετέφεραν σε συνοικιακές οδούς ή στην «καβάτζα» ενός χωμάτινου οικοπέδου στάθμευσης στου Παπάγου, για να μην ανευρεθούν. Με την παρέλευση ικανού χρονικού διαστήματος έβαζαν σε αυτά πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών Αρχών.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.: «Δεν διέπρατταν ευκαιριακές κλοπές αλλά αφαιρούσαν οχήματα κατ’ εντολή της οργάνωσης γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι όταν ταξινομούσαν ένα όχημα συγκεκριμένης μάρκας, μοντέλου και χρώματος, τις επόμενες ημέρες αναζητούσαν να αφαιρέσουν ακριβώς ίδιο όχημα (μάρκα – μοντέλο – χρώμα)».

Όπως προέκυψε από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν κάνει τουλάχιστον 42 κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισε η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση υπερβαίνει τις 980.000 ευρώ. Όλοι οι συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για κλοπές, πλαστογραφίες και άλλα συναφή αδικήματα.

Σχετικά Άρθρα