Συνελήφθη στο “Ελ. Βενιζέλος” ο “Tachin”, μέλος του καρτέλ Ελ Τσάπο -Ανησυχία στην ΕΛΑΣ

 Συνελήφθη στο “Ελ. Βενιζέλος” ο “Tachin”, μέλος του καρτέλ Ελ Τσάπο -Ανησυχία στην ΕΛΑΣ

Στην Αθήνα εντοπίστηκε μέλος του καρτέλ της Σιναλόα, το οποίο συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γεγονός που προκαλεί ανησυχία καθώς πρόκειται για το πλέον σκληρό του πλανήτη! Ο Μεξικανός που πιάστηκε στο αεροδρόμιο, συνελήφθη όταν επέστρεφε από την Αυστρία στις 18 Μαρτίου του 2023, όπου είχε πάει για να αγοράσει όπλα, σύμφωνα με το MEGA.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Anastacio Vega Soto, γνωστός και με το ψευδώνυμο Tachin και του οποίου το όνομα εμφανίζεται σε έγγραφο από τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης μαζί με τους αδελφούς García Corrales και Don Chino, ως επικηρυγμένου αντί 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μάλιστα, «ταξίδεψε στη Βιέννη της Αυστρίας τον Δεκέμβριο του 2022 για να επιθεωρήσει μια σειρά από όπλα στρατιωτικής ποιότητας. Για τη φαιντανύλη που συζητήθηκε σε προηγούμενη συνάντηση στο Μεξικό», αναφέρουν τα αρχεία.

Δείτε τα όπλα που εντόπισαν οι Αρχές της Αυστρίας:

Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία όχι μόνο στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και στην Ιντερπόλ, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα του μεξικανικού Τύπου, τα μέλη του καρτέλ αναζητά βαρύ οπλισμό που έχει στη διάθεσή του μόνο ο στρατός της χώρας!

Το καρτέλ του Σιναλόα ανήκει στον διαβόητο «Ελ Τσάπο» Χοακίν Γκουσμάν, τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών του πλανήτη ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και όπως φαίνεται έχει απλώσει τα πλοκάμια του πλέον και στη χώρα μας!

Σχετικά Άρθρα