Τροχαίο με εμπλοκή του Γιάννη Ξανθόπουλου: Θρήνος για νεκρό 19χρονο -Πώς συνέβη

 Τροχαίο με εμπλοκή του Γιάννη Ξανθόπουλου: Θρήνος για νεκρό 19χρονο -Πώς συνέβη

Θρήνος στο Μενίδι για τον χαμό του 19χρονου που έχασε την ζωή του τα ξημερώματα στην άσφαλτο μετά το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκη ο τραγουδιστής, Γιάννης Ξανθόπουλος. Τα ξημερώματα της Τρίτης (12/03), στις 5:10, το ασημί Ford Focus CMAX που οδηγούσε ο 24χρονος τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, ενώ κινούνταν στην οδό Δεκελείας  99 στο Μενίδι με κατεύθυνση από Βαρυμπόμπη προς Κέντρο Αχαρνών, εξετράπη αριστερά της πορείας του και συγκρούστηκε με το όχημα που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα στο οποίο επέβαιναν δύο φίλοι ηλικίας 20 και 19 ετών. 

Ωστόσο, από ένα STOP βγήκε ένα τρίτο όχημα, το οποίο, σύμφωνα με τον τραγουδιστή, του έκοψε την πορεία και προσπάθησε να το αποφύγει πραγματοποιώντας ελιγμό. Όμως, δεν πρόλαβε να επανέλθει στη λωρίδα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το ΙΧ των δυο νεαρών.

menidi_troxaio__3_

Ο 19χρονος πέθανε επί τόπου ενώ ο δεύτερο επιβάτης του οχήματος νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ. Παράλληλα, ο Γιάννης Ξανθόπουλος νοσηλεύεται και εκείνος στο ΚΑΤ με ελαφρά τραύματα.

Την προανάκριση του περιστατικού έχει αναλάβει το αρμόδιο τμήμα της τροχαίας της Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τον νεκρό έχει παραγγελθεί νεκροψία – νεκροτομή. Παράλληλα έγινε αιμοληψία για να διαπιστωθεί εάν οι δύο οδηγοί βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος η άλλων τοξικών ουσιών, ενώ δεν εξακριβώθηκε η χρήση ζωνών ασφαλείας από τα άτομα που βρίσκονταν εντός των δύο οχημάτων. 

menidi_troxaio__5_
menidi_troxaio__1_

Αρχικά οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 28 και 302 του Π. Κ στα οποία περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Τελικά με προφορική εντολή εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών αφέθηκαν ελεύθεροι.     

Στο σημείο του δυστυχήματος βρέθηκαν από νωρίς φίλοι του 19χρονου που έχασε τόσο άδικα την ζωή του τα ξημερώματα της Τρίτης (12/03/2024).

Οι δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων:

Σχετικά Άρθρα