Μηνύματα Μητσοτάκη: Το διακύβευμα της Ευρωκάλπης- Τι σημαίνει η αναφορά στον “γαλάζιο πυρσό”

 Μηνύματα Μητσοτάκη: Το διακύβευμα της Ευρωκάλπης- Τι σημαίνει η αναφορά στον “γαλάζιο πυρσό”

Με φόντο τον εμβληματικό πυρσό της ΝΔ και με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε πολλαπλά μηνύματα στο χθεσινό  προσυνέδριο της παράταξης στη Θεσσαλονίκη. Επίκληση στο συναίσθημα των κομματικών στελεχών έκανε ο πρωθυπουργός επαναφέροντας τον «ξεχασμένο» πυρσό, που αποτελεί το πρώτο σύμβολο της ΝΔ, στα 50α γενέθλια της παράταξης. «Είναι η φλόγα του γαλάζιου πυρσού που καίει στις καρδιές μας και φωτίζει το αύριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το επετειακό σήμα της ΝΔ.

Τα κομματικά στελέχη που βρίσκονταν στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθια και καταχειροκρότησαν παρατεταμένα τον πρωθυπουργό. Με την κίνηση αυτή ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στην βάση του κόμματος με στόχο την συσπείρωση και την επαναπροσέγγιση κυρίως των Καραμανλικών ψηφοφόρων.

  • Διότι, ο εμβληματικός πυρσός – αν και στην πορεία των χρόνων έχει περάσει πολλές περιπέτειες –  στην συνείδηση των γαλάζιων ψηφοφόρων παραμένει άρρηκτα συνδεδεμένος με τον Εθνάρχη.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή,  συνέδεσε την πορεία του κόμματος με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Γιορτάζουμε μισό αιώνα δημοκρατίας στην πατρίδα μας και γιορτάζουμε 50 χρόνια ζωής του κόμματος μας. Αυτή η παράταξη είναι ταυτισμένη με την πορεία και την πρόοδο της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ανοίγοντας την αυλαία της προεκλογικής περιόδου των Ευρωεκλογών.

Έθεσε το διακύβευμα των εκλογών τονίζοντας την ανάγκη «να στείλουμε ένα μήνυμα σε αυτούς που επιμένουν και σήμερα να διασύρουν τη χώρα διεθνώς» σχετικά με το πρόσφατο ψήφισμα για το κράτος δικαίου του Ευρωκοινοβουλίου. «Δεν δίστασαν να ζητήσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας. Το ψήφισμα που επικαλούνται, ισχυρίζεται ότι στην Ελλάδα κυβερνά δήθεν μια χούντα, ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί και ότι ο τύπος φιμώνεται. Το παλιό παιχνίδι της αντιπολίτευσης, να κατασκευάζει μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

  • Επιχείρησε να συσπειρώσει τις γαλάζιες δυνάμεις λέγοντας ότι οι κάλπες του Ιουνίου δεν προσφέρονται για αδράνεια και πρόσθεσε ότι καθώς πλησιάζουν οι Ευρωεκλογές οι πολιτικοί αντίπαλοι θα εντείνουν τις επιθέσεις τους. «Θα έχουμε και τώρα μετωπική αντιπαράθεση. Θα αντιπαρατεθεί η ΝΔ της ανάπτυξης και μια αντιπολίτευση όμηρος του χθες» συμπλήρωσε. 

Η Πειραιώς θέλει να αποτρέψει την «κόπωση» των ψηφοφόρων καθώς είναι η τέταρτη φορά που θα προσέλθουν στις κάλπες σε διάστημα ενός έτους. Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί την μέγιστη συσπείρωση του κόμματος ως «αντίβαρο» στην χαλαρή ψήφο και στην προεξοφλημένη πρωτιά της ΝΔ

Έθεσε σε εγρήγορση τον κομματικό μηχανισμό λέγοντας πως θα πρέπει να διαμορφώσει ανάλογα τα προεκλογικά του καθήκοντα απέναντι στις επιθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν! Θα έχουμε μία αντιπαράθεση μετωπική. Με φόντο ευρωπαϊκό, αλλά με περιεχόμενο εθνικό» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα