Γάζα: Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικό πλοίο για την υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας (εικόνες)

 Γάζα: Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικό πλοίο για την υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας (εικόνες)

Μετά την εξαγγελία, ήρθε η ώρα της πράξης για την κυβέρνηση Μπάιντεν καθώς το πλοίο γενικής υποστήριξης του αμερικανικού στρατού «Gen. Frank S. Besson» (LSV-1) αναχώρησε σήμερα τα ξημερώματα από τη βάση Λάνγκλεϊ-Γιούστις στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο. Το «Gen. Frank S. Besson» είναι πλοίο υλικοτεχνικής υποστήριξης και θα ενισχύσει τη δια θαλάσσης εκστρατεία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταφέρει εξοπλισμό για τη δημιουργία του προσωρινού προβλήτα, που ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν οι ΗΠΑ, μήκους έως 550 μέτρων και πλάτους δύο λωρίδων, ο οποίος θα εξυπηρετήσει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους που λιμοκτονούν στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Εκτός από τα παραπάνω, η ανακοίνωση του διοικητηρίου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM) επισημαίνει ότι το πλοίο απέπλευσε «λιγότερο από 36 ώρες αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα διά θαλάσσης».

Ανθρωπιστική βοήθεια, βέβαια, που φτάνει εξαιρετικά αργά, την ώρα που τουλάχιστον 31.045 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.654 έχουν τραυματιστεί από την 7η Οκτωβρίου που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Σχετικά Άρθρα