Τσιόδρας για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αίρεται ένας αναχρονισμός

 Τσιόδρας για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Αίρεται ένας αναχρονισμός

Για μια σημαντική ημέρα για τη Βουλή έκανε λόγο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας στο EΡΤΝews. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στη χθεσινή ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με 159 ψήφους υποστήριξε πως αυτό σημαίνει στην πράξη ότι αίρεται ένας αναχρονισμός στην ανώτατη εκπαίδευση.Μιλώντας στην εκπομπή «Newsroom» δήλωσε ότι το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είχε πολλά άρθρα και για τη δημόσια εκπαίδευση και τα δημόσια ΑΕΙ κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Ο ίδιος επέκρινε στην στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τις συνεχείς κυβιστήσεις του κ. Ανδρουλάκη». Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας τώρα προσπαθεί να βρει ένα άλλο αφήγημα για το άρθρο 16. Κάτι που όπως τόνισε είναι πολύ αντιφατικό.

Ερωτηθείς για τι θα πρέπει να περιμένουμε από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας και τους παράγοντες της περιοχής ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι θα πρέπει να αναμένουμε τις δηλώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως αποκάλυψε έχει γίνει στους αρμοδίους η παρουσίαση του σχεδίου ανασυγκρότησης της περιοχής από τους Ολλανδούς ώστε η περιοχή της Θεσσαλίας να μπορεί όχι μόνο να αποκατασταθεί αλλά να χτίσει και ένα καλύτερο μέλλον.

Ερωτηθείς για το άλλο σημαντικό θέμα της επικαιρότητας, τα Τέμπη, και τη διαδικτυακή ψηφοφορία που κάνουν συγγενείς των θυμάτων προκειμένου οι πολιτικοί να μην έχουν ασυλία ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να το σχολιάσει λέγοντας ότι καταλαβαίνει και τον πόνο και την ανάγκη των ίδιων αλλά και όλης της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μιλώντας για τις ποινικές ευθύνες τόνισε ότι «οτιδήποτε συμβαίνει σε οποιοδήποτε τομέα δεν μπορείς αυτομάτως να θεωρεί ότι αυτομάτως έχει ποινικές ευθύνες κάποιος υπουργός».

Επιπλέον, όπως αναγνώρισε «είναι απαίτηση όχι μόνο των συγγενών. Το οφείλουμε όχι μόνο στη μνήμη των θυμάτων αλλά και σε όλη τη κοινωνία να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί γρήγορα».
Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευθύνες ενώ αρνήθηκε ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. «Η Δικαιοσύνη θα τα ψάξει όλα» πρόσθεσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού λέγοντας ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες. «Το οφείλουμε στα παιδιά που χάθηκαν και στην κοινωνία κάποιοι να τιμωρηθούν», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κουτσούμπα για τους “sugar daddies” που θα ψάχνουν οι φοιτήτριες την χαρακτήρισε ως απαράδεκτη και σεξιστική. «Ήταν μια λάθος διατύπωση», σημείωσε εν κατακλείδι ο κ. Τσιόδρας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στην Ευρωβουλή ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι περιμένει να το ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και ο ίδιος δεν μπορεί να δηλώσει κάτι επ’ αυτού.

Σχετικά Άρθρα