Εξεταστική Τέμπη:Μέχρι την Δευτέρα τα πορίσματα -Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ

 Εξεταστική Τέμπη:Μέχρι την Δευτέρα τα πορίσματα -Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ

Έως τη Δευτέρα (11/3) έχουν διορία τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, μετά και την παράταση, να υποβάλλουν γραπτώς τα πορίσματα με συμπεράσματά τους σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η τελική συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να κατατεθεί ένα κοινό, υπερκομματικό πόρισμα. Όπως όλα δείχνουν η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα θα καταθέσει το δικό της πόρισμα ξεχωριστά ενώ οι πληροφορίες θέλουν το ΠΑΣΟΚ να μην καταθέτει πορισματική έκθεση.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει ήδη το δικό του πόρισμα, καθώς την Παρασκευή (8/3) με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, αντιπροσωπεία του κόμματος, επέδωσε στη Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, το πόρισμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα Τέμπη.

Κατά την έξοδο της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ από την Εισαγγελία, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Μόλις καταθέσαμε στην κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το Πόρισμα του ΚΚΕ που προέκυψε από την εξεταστική επιτροπή και τις διαδικασίες της στη Βουλή των Ελλήνων για την Τραγωδία των Τεμπών. Κι αυτό γιατί εκτός από την κατάθεση που κάναμε έτσι και αλλιώς στη Βουλή σήμερα το πρωί, θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις, ότι υπάρχουν και νέα στοιχεία σε αυτό το πόρισμα καταγεγραμμένα, τα οποία αποδεικνύουν εκτός από πολιτικές, ποινικές κυρίως ευθύνες υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και άλλων προσώπων τα οποία πρέπει να διερευνηθούν».

Κι έκλεισε ο ίδιος τη δήλωσή του λέγοντας, «Κι αυτά τα στοιχεία αφορούν και το πώς φτάσαμε στη μέρα της Τραγωδίας των Τεμπών να γίνει αυτή η σύγκρουση των δύο τρένων που στοίχισε τη ζωή σε 57 αθώες ψυχές, αλλά και η έκρηξη και η απόπειρα σε συνέχεια της συγκάλυψης. Όλα αυτά τα καταθέσαμε και περιμένουμε από εκεί και πέρα την εξέλιξη του ζητήματος».

Κοινό πόρισμα δημοκρατικών δυνάμεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν καταθέτει το ΠΑΣΟΚ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και Γιάννης Σαρακιώτης, ζητούν εκ νέου από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, να εκδώσουν κοινό πόρισμα στην Εξεταστική Επιτροπή για τη «διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».

Επανέλαβαν την πρότασή τους, λέγοντας ότι «Η δικαίωση των αθώων θυμάτων είναι πολύ πιο πάνω από την μικροπολιτική. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι προσπάθειές μας να είναι κοινό πόρισμα δεν έχουν τελεσφορήσει».

Ο κ. Κόκκαλης με τον κ. Σαρακιώτη ανέφεραν ότι «σήμερα που τα βλέμματα ολόκληρης της κοινωνίας είναι στραμμένα στα πορίσματα για την εξεταστική των Τεμπών και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μιλά για συγκάλυψη, καταθέτουμε αίτημα προς τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, έστω την ύστατη στιγμή, να προσυπογράψουν το πόρισμα που θα καταθέσουμε την Κυριακή το πρωί».

Ερωτηθείς εάν στο πόρισμά του ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντοπίζει «ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα», ο κ. Κόκκαλης απάντησε: «Βεβαίως».

Επιπλέον, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μην καταθέσει πόρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος 33 προσώπων, ενώ προφυλακισμένοι είναι ο σταθμάρχης Λάρισας και ο επιθεωρητής σιδηροδρόμων της περιοχής, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του προηγούμενου.

Σχετικά Άρθρα