Ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Σπυράκη -Συναντήθηκε με Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι

 Ξανά στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ η Σπυράκη -Συναντήθηκε με Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έκλεισε η νυν ευρωβουλευτής του κόμματος, Μαρία Σπυράκη, μετά και την συνάντηση της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Μαρία Σπυράκη φέρεται να πήρε την έγκριση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο είχε ένα τετ α τετ στο Βουκουρέστι, στο συνέδριο του ΕΛΚ.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι έκλεισε το θέμα που είχε ανακύψει τον περασμένο Δεκέμβριο με το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη της και το Ευρωκοινοβούλιο είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας της.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) απεφάνθη τον Ιανουάριο απαλλακτικά και ζήτησε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος της.

«Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης εκ μέρους μου» είχε αναφέρει μετά την αρχειοθέτηση η Μαρία Σπυράκη.

Σχετικά Άρθρα