ΝΔ/Ευρωψηφοδέλτιο: Οι 42 υποψήφιοι- Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας, ξορκίστε τη χαλαρή ψήφο

 ΝΔ/Ευρωψηφοδέλτιο: Οι 42 υποψήφιοι-  Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας, ξορκίστε τη χαλαρή ψήφο

Παρουσιάστηκαν απόψε (15/04) τα 42 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με τον Φρέντι Μπελέρη να κερδίζει όπως ήταν αναμενόμενο το θερμότερο χειροκρότημα της αίθουσας. Μεταξύ των προσώπων που ανακοινώθηκαν είναι και η γνωστή παρουσιάστρια Ελεονόρα Μελέτη. «Αυτό το ευρωψηφοδέλτιο εξηγεί γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κοίτη που συνενώνει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του.

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία:

1.Σεραφίνα Αβραμίδου (Animal Action Hellas)

2.Μιχάλης Αγγελόπουλος (πρώην δήμαρχος Σάμου)

3.Βανέσα Αρχοντίδου (πρέσβειρα Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα)

4.Γιώργος Αυτιάς (δημοσιογράφος)

5.Γιάννης Βεζυργιαννίδης (μηχανολόγος από Κομοτηνή)

6.Ελίζα Βόζεμπεργκ (ευρωβουλευτής)

7. Γιώργος Δακής (πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας)

8.Γιάννης Δεκόλης (πρόεδρος Ένωσης Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου)

9.Πύρρος Δήμας (Ολυμπιονίκης)

10.Νόνη Δούνια (πρώην βουλευτής Πειραιά)

11.Θανάσης Εξαδάκτυλος (γιατρός, πλαστικός χειρουργός)

12.Ανδρέας Ζαμπούκας (δημοσιογράφος)

13.Σπύρος Καρανικόλας (δικηγόρος)

14.Θεόφιλος Καραχάλιος (γιατρός)

15.Δημήτρης Κατσαούνης (ομογενής από Καναδά)

16.Μανώλης Κεφαλογιάννης (ευρωβουλευτής)

17.Βασίλης Κοντοζαμάνης (πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας)

18.Όλγα Κουρή-Καλλέργη (γυναικολόγος, μαιευτήρας)

19.Μαρία Ωραιοζήλη-Κουτσουπιά (δικηγόρος)

20.Πίστη Κρυσταλλίδου (πρόεδρος WinCancer)

21.Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ευρωβουλευτής)

22.Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ευρωβουλευτής, πρώην πρόεδρος ΝΔ)

23.Ελεονόρα Μελέτη (παρουσιάστρια)

24.Γιώργος Μουρούτης (εκδότης, δημοσιογράφος)

25.Φρέντι Μπελέρης (εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας)

26.Γιώργος Μπλιούμης (επίτιμος Α/ΓΕΑ)

27.Νικόλαος Ναούμης (διεθνολόγος, ΑμεΑ)

28.Ορέστης Ταμέρ Ομράν Κουκουβιτάκης (δικηγόρος στις Βρυξέλλες)

29.Άντρη Παράσχου (ελληνοκύπρια δικηγόρος)

30.Βούλα Πατουλίδου (Ολυμπιονίκης)

31.Άννα Μαρία Ρογδάκη (πρόεδρος Γυναικών Πάτρας)

32.Βασίλης Σακελλάρης (αναπληρωτής γ.γ. νεολαίας ΕΛΚ)

33.Σωτήρης Σέρμπος (διεθνολόγος)

34.Νουρτζάν Σούλογλου (γιατρός)

35.Μαρία Σπυράκη (ευρωβουλευτής)

36.Νίκος Στέφος (δημοσιογράφος)

37.Λυδία Αντωνία Τρακατέλλη (αρχαιολόγος)

38.Δημήτρης Τσιόδρας (δημοσιογράφος, διευθυντής Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού)

39.Αθανάσιος Τσουχαντάρης (αντιπρόεδρος Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Ωκεανίας)

40.Βίκυ Φλέσσα (δημοσιογράφος, φιλόλογος)

41.Παναγιώτα Νιόβη Χριστοπούλου (δικηγόρος, ομογενής από Νέα Υόρκη)

42.Εύη Χριστοφιλοπούλου (καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών)

Ο Γιώργος Αυτιάς, είπε: «Μόλις επέστρεψα από την Αμερική που έζησα τον ελληνισμό… Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ! Όλος ο πλανήτης ψηφίζει ΝΔ» είπε ο Γιώργος Αυτιάς και χειροκροτήθηκε από το κοινό.

«Θα τους αλλάξουμε τους νόμους στην Ευρώπη και θα τους φτιάξουμε για την Ελλάδα! Για την πατρίδα» είπε ο Γιώργος Αυτιάς. «Πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια»!

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ είπε: «Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν τον πρώτο λόγο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα»…

Ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, είπε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε λίγες μέρες έγινα πατέρας για 5η φορά και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, θα την τιμήσω. Θα αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας στην Ευρώπη, για τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ήπειρο. Πέτρος μου, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί» είπε ο Πύρρος Δήμας, απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρι.

Στον Φρέντι Μπελέρη αναφέρθηκε στη συνέχεια και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι  δεν θα υπάρξει ένταξη της Αλβανίας χωρίς δίκαιη δίκη του Φρέντι Μπελέρη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε ότι βρέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο «γιατί εσείς το αποφασίσατε. Σήμερα είμαι εδώ… Από το πρώτο λεπτό δε σταμάτησα να δουλεύω για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη. Δε σταμάτησα να γίνομαι η φωνή σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαι περήφανος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου».

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε: Ο πρωθυπουργός θέλει να δει τις γυναίκες σε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Γνωρίζοντας και ο ίδιος την ευαισθητοποιησή μου για ζητήματα με γυναίκες με προσκάλεσε… Με τη στήριξη του συζύγου μου, αποφασίσαμε πως είναι χρέος μου να προσπαθήσω. Η προσέγγισή μου θα είναι κυρίως ανθρωπιστική… Θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική και το χρωστάω και στην εξάχρονη κόρη μου που έχει μάθει να διεκδικεί όσα της αξίζουν».

Στη συνέχεια, ο Φρέντι Μπελέρης ανακοινώθηκε επίσημα ως υποψήφιος, με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος είναι κρατούμενος στις Αλβανικές φυλακές. Η αίθουσα σείστηκε ενώ πολλοί φώναζαν το όνομά του.

Αργότερα, ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε το δικό του μήνυμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους».

Η Βούλα Πατουλίδου είπε μεταξύ άλλων: «9 Ιουνίου θα κληθούμε για κάτι συγκεκριμένο. Εθνική υπόθεση είναι η Ευρωβουλή… Μου είπαν να πω για την Ελλάδα ρε γαμώτο δε θα το πω. Γιατί αυτό ειπώθηκε μετά από επιτυχία. Αν είναι να ειπωθεί, θα ειπωθεί 9 Ιουνίου του βράδυ».

Η Μαρία Σπυράκη είπε μεταξύ άλλων: «Πάμε να πείσουμε τους πολίτες που θέλουν λύσεις, να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλότερα για εμάς και τα παιδιά μας».

Η Βίκυ Φλέσσα είπε: «Χαίρω που συμμετέχω και πάλι με επίγνωση και αίσθημα ευθύνης, σε αυτή την κοινή μας προσπάθεια στη ΝΔ για να υπάρξει μία εκπροσώπηση στην Ευρώπη επάξια του ελληνικού πολιτισμού».

«Σήμερα έχω τα γενέθλιά μου και αποκτά για μένα μια ιδιαίτερη αξία αυτή τη μέρα» πρόσθεσε η Βίκυ Φλέσσα και ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και καλή επιτυχία.

Μητσοτάκης: Εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη – Στείλτε μήνυμα σταθερότητας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι «πρέπει να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο». «Στα 50 χρόνια της ΝΔ πρέπει να κάνουμε δώρο στην παράταξη μας μια ακόμα μεγάλη νίκη» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ακούω πολλούς να λένε «θέλω να στείλω μήνυμα». Σηκώνω το γάντι και απαντώ: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είπε ότι αυτό εξηγεί γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κοίτη που συνενώνει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η επόμενη ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και γι’ αυτό η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή την επόμενη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ» υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εντάσεις, το μεταναστευτικό κ.ο.κ.

Πρόσθεσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου στην Ευρώπη είναι η χρηματοδότηση της αμυντικής πολιτικής αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ. «Ποιος θα δώσει στην Ευρωβουλή αυτές τις κρίσιμες μάχες; Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι «το σύνθημα να πέσει ο Μητσοτάκης δεν συνιστά πολιτική πρόταση».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το ενισχύσουμε.

Ποιον και ποιους θέλουμε ισχυρό να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα ανοίξει η συζήτηση αν αυτό το εργαλείο πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη δοκιμάζεται, έχουμε νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Κοινή χρηματοδότηση της άμυνας έχει ανοίξει η συζήτηση. Πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον αμυντικό προϋπολογισμό. Δεν αρκεί εμείς ως κράτη μέλη να χρηματοδοτούμε τη δική μας μόνο ανεξάρτητη άμυνα, πρέπει να κινητοποιήσουμε και ανεξάρτητους πόρους για μια Ευρώπη που αλλάζει.

Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια που εισηγήθηκε μια πράσινη μετάβαση στον αγροτικό τομέα που τρέχει με τέτοια ταχύτητα. Εμείς είπαμε, “ώπα, μήπως πρέπει να πάμε πιο αργά;».

Ισχυρή ΝΔ που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο συνεκτικές ευρωπαϊκές πολιτικές που θα πλαισιώνουν αυτά που εμείς κάνουμε στην πατρίδα μας.

Η ΝΔ πρέπει στις 9 Ιουνίου να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι μια εθνική κάλπη με πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις 9 Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που μας δώσατε την εντολή τον Ιούνιο του 2023.

Έχουμε εκπροσώπηση από 111 χώρες στην επιστολική ψήφο. Μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης.

Όλα αυτά τα έχουμε κάνει σε 9 μήνες, φανταστείτε πόσα θα κάνουμε σε 4 χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από την άλλη μεριά φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή: να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση, ούτε εναλλακτική διακυβέρνησης και πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης

Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να πούμε σε δυσαρεστημένους συμπολίτες μας ότι πρέπει να δουν τη μεγάλη εικόνα, ιδίως σε μια εποχή που γίνονται όλα και πιο δύσκολα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει κατοχυρώσει να είναι πόλος σταθερότητας.

Δείτε τη μεγάλη εικόνα, να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, εξηγώντας γιατί η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εκλογές του 2027.

Εγώ στην πρώτη γραμμή να γυρνάω την Ελλάδα όπως ξέρω καλά να το κάνω. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μια μεγάλη νίκη».

.

Σχετικά Άρθρα