Χέιλι:Αποσύρθηκε και επίσημα από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

 Χέιλι:Αποσύρθηκε και επίσημα από την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Μετά την κακή επίδοσή της κατά την Σούπερ Τρίτη, η Νίκι Χέιλι ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποσύρεται από την εκστρατεία για τον χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Αποσύρομαι, αλλά δεν μετανιώνω για την απόφαση, ήταν το μήνυμα που έστειλε η πρώην κυβερνήτρια της Νότιας Καρολίνας κατά την ομιλία της.

«Πριν από ένα χρόνο άρχισα την εκστρατεία μου για την προεδρία, λέγοντας ότι βασίζεται στην αγάπη μου για αυτή τη χώρα», τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσοι τη στήριξαν. «Είναι, όμως, ώρα να αναστείλω την εκστρατεία μου».

Αναφέρθηκε σε μητέρα της, μια μετανάστρια πρώτης γενιάς, που είχε την ευκαιρία να ψηφίσει υπέρ της κόρης της. Όπως είπε, αυτό θα γινόταν μόνο στις ΗΠΑ.

Ο κόσμος, είπε ακόμη, «καίγεται γιατί η Αμερική υποχωρεί. Είναι ηθική επιταγή να σταθούμε δίπλα στους συμμάχους μας στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, είναι όμως κάτι περισσότερο. Αν υποχωρήσουμε και άλλο, θα έχουμε περισσότερους πολέμους, όχι λιγότερους».

Η Χέιλι δεν πήρε ανοιχτά το μέρος του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που ανέμεναν πολλοί σχολιαστές.

Αναφέρθηκε και σε μια συμβολή της Μάργκαρετ Θάτσερτ («Μην ακολουθείς το πλήθος, να έχεις τη δική σου άποψη») και είπε για τον Τραμπ ότι είναι δικό του έργο να κερδίσει τις ψήφους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και πέρα από αυτό, για να προσθέσει ότι εύχεται και η ίδια να το πράξει ο αντίπαλός της. «Εύχομαι ό,τι καλό όπως σε κάθε έναν που θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ».

Σχετικά Άρθρα