Ουγγαρία: Ο Πρόεδρος της χώρας υπέγραψε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

 Ουγγαρία: Ο Πρόεδρος της χώρας υπέγραψε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας υπέγραψε, την Τρίτη (05/03), την αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Το έγγραφο αυτό πρόκειται να σταλεί στην Ουάσινγκτον, πράγμα που σημαίνει ότι η Σουηδία μπορεί σύντομα να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ.

Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία από την Ουγγαρία της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα, την Τρίτη (05/03), η επικύρωση της αίτησης της Σουηδίας υπεγράφη από τον νέο Πρόεδρο της Ουγγαρίας, Τάμας Σούλιοκ, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Σουηδίας (SVT).

«Πολύ θετικό», είπε ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας, Πολ Γιόνσον.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την υπογραφή της σουηδικής αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ από τον πρόεδρο του ουγγρικού κοινοβουλίου, που έγινε το περασμένο Σάββατο (02/03). «Τώρα μπορούν να ξεκινήσουν τα τελευταία βήματα και τα έγγραφα θα παραδοθούν στην Ουάσινγκτον, η Σουηδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα», ανέφερε η ανταποκρίτρια του SVT στις Βρυξέλλες, Ουλρίκα Μπέργκστεν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπίας Μπίλστρεμ, θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να καταθέσει τα έγγραφα ένταξης της Σουηδίας στην Ουάσινγκτον. Όταν γίνει αυτό, τότε η Σουηδία θα γίνει και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ.

Σχετικά Άρθρα