Άγριο επεισόδιο Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στη δίκη: Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες; 

 Άγριο επεισόδιο Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου στη δίκη: Για ποια παιδιά μιλάς, για αυτά που δολοφόνησες; 

Σοβαρό επεισοδιο μεταξύ του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου σημειώθηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, για την πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα.

«Δε θα ξαναπιάσεις τα παιδιά στο στόμα σου», φώναξε η κατηγορουμένη στον πρώην σύζυγό της και τον ρώτησε: «Παιχνίδι με τους δημοσιογράφους θέλεις;».

Ο Μάνος Δασκαλάκης της απάντησε σε έντονο ύφος: «Για ποια παιδιά λες; Για τα παιδιά που δολοφόνησες εσύ; Θα σου γ@@@@@ ότι έχεις και δεν έχεις».

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι συνέβη σήμερα

Με πρώτο μάρτυρα κατηγορίας τον Μάνο Δασκαλάκη, άρχισε σήμερα (05/03) η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η Ρούλα Πιστπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης, περιέγραψε τη γνωριμίας τους το 2013, το γάμο τους και στη συνέχεια τον ερχομό του πρώτου παιδιού τους, της Τζωρτζίνας.

«Ήταν άψογη η σχέση μας τότε. Με την Τζωρτζίνα όλα κυλούσαν ομαλά. Αργότερα αποφασίσαμε να κάνουμε την Μαλενα. Θέλαμε να είναι κοντά τα παιδιά ηλικιακά. Θέλαμε να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας. Όταν γεννήθηκε η Μαλένα ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη από το παιδί. Δεν ήταν όπως ήταν με την Τζωρτζινα. Την Τζωρτζινα την πήρε κατευθείαν αγκαλιά, στη Μαλενα υπήρχε μια αποστασιοποίηση. Είχα μάλιστα ρωτήσει και γιατρό και μου είχε πει ότι μπορεί να είναι επιλόχειος κατάθλιψη. Κράτησε όμως για πολύ λίγο, ξεπεράστηκε λίγες ημέρες μετά, όταν πήγαμε στο σπίτι», είπε ο Δασκαλάκης.

Η «εμμονική ζήλια»

Πρόεδρος: Η κατηγορούμενη πως ήταν ως μητέρα;
Δασκαλάκης: Ηταν άψογη. Περιποιημένα τα παιδιά πάντα, το σπίτι στην εντέλεια. Μας έδειχνε ότι ήταν άψογη εκείνη τη χρονική περίοδο.
Πρόεδρος: Πότε ξεκίνησαν τα προβλήματα στη σχέση σας;
Δασκαλάκης: Έκανα εγώ το 2018 μια επιπολαιότητα και δημιούργησα μια εξωσυζυγική περιπέτεια. Ήταν επιπολαιότητα της ηλικίας μου που έμαθε η κατηγορούμενη.
Πρόεδρος: Πως σας το είπε;
Δασκαλάκης: Ήρεμη ήταν. Από την αρχή μου έλεγε ότι επειδή είμαι μικρός ξέρει ότι μπορεί να κάνω κάποια επιπολαιότητα. Με πήρε τηλέφωνο, πήγα στο σπίτι και μου είπε ότι θα το συγχωρέσει. Εγώ της εξήγησα πως στη θέση της δεν θα το δεχόμουν.
Πρόεδρος: Δεν υπήρξε καμία ένταση μεταξύ σας;
Δασκαλάκης: Όχι ένταση δεν υπήρξε. Ερχόταν όμως στην επιφάνεια μια στο τόσο. Υπήρχαν στιγμές ζήλειας που το ανακαλούσε. Ήταν εμμονική ζήλεια…

Ο θάνατος της Μαλένας
Φτάνοντας στον Μάρτιο του 2019, ο μάρτυρας είπε ότι ένα πρωί είδαν στον λαιμό της Μαλενας ένα μικρό πρήξιμο. «Ενημερώσαμε την παιδίατρο η οποία μας έδωσε μια αγωγή για 10 ημέρες. Σε αυτές τις ημέρες δεν έδειξε να υποχωρεί το πρήξιμο. Όταν ξαναπηγαμε μας έγραψε εξετάσεις για το παιδί, ανάμεσα σε αυτές και για καρκινικούς δείκτες».

Επειδή τους έδιναν μακρινά ραντεβού για τις εξετάσεις αποφάσισαν να πάνε στο « Παίδων» κι εκεί διαγνώστηκε το παιδί με λευχαιμία.

«Όταν το άκουσα κατέρρευσα. Αρχίσαμε και οι δυο τα κλάματα και οι γιατροί μας καθησύχαζαν. Πήγαμε στο «Ελπίδα» και μας εξήγησαν ότι αυτή η ασθένεια ήταν άκρως ιάσιμη με βεβαιότητα 1.000.000/100 και ότι το παιδί θα γίνει καλά. Μας είπαν ότι θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες, να μείνει τουλάχιστον 8 μήνες στο «Ελπίδα» και ότι μετά θα πρέπει να παρακολουθείται για 2 χρόνια σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλοι οι γιατροί μας έλεγαν ότι ήταν όλα καλά και ότι ήταν πλήρως ιασιμη ασθένεια και επέμεναν. Η πρώτη χημειοθεραπεία έγινε στις 12/4. Δεν άλλαξε κάτι στη συμπεριφορά του παιδιου», είπε ο Δασκαλής.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Το απόγευμα έφαγε σουβλάκι και ήταν ευδιαθετη… Στις 13/4 κάναμε μια κουβέντα να φύγω να πάω σπίτι να ξυριστώ για λόγους υγιεινής, επειδή είχα γένια και μας το είπαν οι γιατροί για να μην μεταφέρονται μικρόβια. Θα ήταν η πρώτη ημέρα που θα έφευγα. Είπα να επιστρέψω το απόγευμα, αλλά μου πρότεινε να μείνω το βράδυ στο σπίτι των θείων μου και να επιστρέψω το επόμενο πρωί…».

«Όταν έφυγα και καθώς πήγαινα προς το σπίτι μιλούσαμε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θα κοιμόντουσαν με το παιδί. Περίπου στις 4.30 με 5 το απόγευμα δέχτηκα ενα τηλεφώνημα από την κατηγορούμενη όπου μου είπε «το παιδί έμεινε». Της λέω «τι εννοείς;». Μου επανέλαβε το «παιδί έμεινε, έχουν έρθει οι γιατροί». Ακουγόταν η φωνή της ταραγμένη…Έγιναν 3 με 4 τηλεφωνήματα μέχρι να φτάσω, σε όλα εγώ έπαιρνα. Στο τριτο τηλεφώνημα μου είπε ότι οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν πήγα την είδα σοκαρισμένη», περιέγραψε ο Δασκαλάκης.

«Δε θα μου χαρακώσετε το παιδί»

Οι δυό τους περίμεναν έξω από το δωμάτιο και κάποια στιγμή βγήκε ο αναισθησιολόγος και τους είπε ότι είναι μέσα ήδη 20 λεπτά και ότι δεν επανέρχεται το παιδί. «Θυμάμαι ότι του είπα «κάνε ό,τι μπορείς γιατρέ». Κάποια στιγμή ξαναβγήκε έξω και μας ενημέρωσε ότι το παιδί δεν τα κατάφερε. Αυτό που πλέον μου φαίνεται παράξενο είναι όταν ήρθε η κ. Μπάκα και μας είπε να γίνει νεκροψία για να δούμε τι έγινε. Τότε η κατηγορούμενη πετάχτηκε και είπε «όχι δε θα μου χαρακώσετε το παιδί». Ο θείος και η θεία μου της εξήγησαν ότι δε θα φαίνεται κάτι στο παιδί, κι έτσι συμφώνησε», είπε ο Δασκαλάκης.

«Όταν αργότερα τη ρώτησε τι έγινε ακριβώς με την Μαλένα του είπε ότι κοιμόταν και ξαφνικά την άκουσε να βγάζει μια κραυγή, σηκώθηκε, τινάχτηκε και έπεσε πίσω στο κρεβάτι, και ότι αμέσως έτρεξε να ειδοποιήσει τους γιατρούς. Θέλω να πω ότι την εμπιστευόμουν με κλειστά τα μάτια, σε ό,τι μου έλεγε, της είχα πλήρη εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε.

Το επόμενο που έπρεπε να διαχειριστούν ήταν η μεγάλη τους κόρη, η Τζωρτζίνα.

«Όταν είδαμε την Τζωρτζίνα μας ρώτησε που είναι η Μαλένα και της είπαμε ότι έγινε αγγελάκι στον ουρανό και ότι θα είναι δίπλα μας. Και μας ρώτησε «εγώ πως θα της μιλάω;» και της είπαμε ότι «εσύ θα της λες ό,τι θες και θα σε ακούει». Όταν την είδε στο γραφείο τελετών δεν καταλάβαινε. Νόμιζε ότι ήταν στο κρεβατάκι της», είπε ο Μάνος Δασκαλάκης με δάκρυα στα μάτια ζητώντας συγγνώμη από το δικαστήριο: «Δε θέλω να κλαίω, συγχωρέστε με. Δε μου αρέσει να κλαίω προτιμώ ό,τι είναι να το διαχειρίζομαι μόνος μου».

Πρώτο του μέλημα τότε, είπε, ήταν η Τζωρτζινα και πως θα ξεπεράσει τον θάνατο της Μαλένας, «τη δολοφονία της Μαλενας», όπως συμπλήρωσε.

Ο ερχομός της Ίριδας

Προς το τέλος του 2019 το ζευγάρι έφτασε στο χωρισμό. «Συζητούσαμε μέσω μηνυμάτων. Μέσα στα μηνύματα μπορεί να μου έλεγε δεν θα ξαναδείς τα παιδιά. Έκανα πίσω και γύρισα στο σπίτι και συνεχίσαμε κανονικά τη ζωή μας. Η κατηγορούμενη κάθε φορά που έλεγα για χωρισμό έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην γίνει. Κάτι έβρισκε. Ένα παράδειγμα είναι όταν μου είχε πει ότι λιποθύμησε στο νοσοκομείο. Το έχει καταθέσει και εδω. Είχε φύγει τότε η Μαλένα», είπε ο Δασκαλάκης.

Το ζευγάρι τα ξαναβρίσκει και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γεννιέται η Ίριδα, υγιέστατη, χωρίς κανένα προβλημα. Όμως «στις 21/3 είχα πάει να καθαρίσω μια γκαρσονιέρα που μου παραχώρησε ο εργοδότης μου για να μείνω. Τότε έλαβα ένα τηλεφώνημα από την αδερφή της κατηγορούμενης και μου είπε «το παιδί δεν αναπνέει». Της λέω «ποιο παιδί;» Και μου λεει «η μπεμπα». Παίρνω το αμάξι και πηγαίνω κατευθείαν σπίτι», τόνισε ο Δασκαλάκης.

«Η πόρτα ήταν ανοιχτή μπήκα μέσα και στο πάτωμα της κουζίνας είδα τη μπεμπα να της κάνει ΚΑΡΠΑ η κατηγορούμενη. Δεν ήξερα τι να κάνω, έπεσα στα γόνατα και έπιασα το ποδαράκι και το χερακι του παιδιού. Θυμάμαι ότι το πόδι ήταν κρύο, ενώ το χέρι ζεστό», αποκάλυψε ο ίδιος.

Πρόεδρος: Θυμάστε κάτι από την όψη του παιδιού;

Δασκαλάκης: Το μόνο που θυμάμαι, είναι ότι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες γύρω από το στόμα του παιδιού, το είχε από μέρες και μάλιστα της βάζαμε και μια αλοιφή που μας έδωσε η παιδιατρος. Ήρθε το ασθενοφόρο και φύγαμε για το νοσοκομείο, η τζωρτζινα έμεινε με την αδερφή της στο σπίτι. Κάποια στιγμή ήρθε ο γιατρός εξω να μας πει ότι προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί και καταλαβαίνω από τα μάτια του ότι δεν τα έχει καταφέρει. Σε όλο αυτό το διάστημα η κατηγορούμενη φαινόταν σαστισμένη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εγω ήμουν σοκαρισμένος, αυτή ήταν με τα μάτια γουρλωμένα, δεν ήταν σαν την Μαλενα που έκλαιγε και ωρυόταν. Είπε στους γιατρούς «που έχετε το παιδί μου;» Μας πήγαν στο δωμάτιο, έκανε πως λιποθύμισε, τα ποδια της λύγισε απότομα, ότι και καλά πέφτει. Δεν έδειχνε να σπαράζει, ήταν απλά σε ένα σοκ.
Πρόεδρος: Εσείς;
Δασκαλάκης: Εγώ δε σταμάτησα να κλαίω και θυμάμαι την κατηγορούμενη να μου λεει «προσπάθησε να ηρεμήσεις, θα πάθεις τίποτα». Ήρθε η αστυνομία και μας είπε να περάσουμε από το τμήμα να δώσουμε κατάθεση και ότι θα γίνει αυτοψία του χώρου γι αυτό μας ζήτησαν να μην πειράξουμε τίποτα. Η αδερφή της μου είπε ότι πήγε να πάρει το παιδί στην αγκαλιά της για να το ταΐσει και ότι «λύθηκε» το παιδί στα χέρια της και έτσι κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει. Όταν μπήκαμε στο σπίτι η κατηγουοεμνη πήγε κατευθείαν στο δωμάτιο του παιδιού, έπεσε στα γόνατα μπροστά στην κούνια του παιδιού και σπαραζε. Εκείνη την ώρα – όπως πέφτει στην κούνια – βλέπω το πανάκι της μικρής γιατί είχε κάποιες κυλιδες. Το πανάκι το είδα χωμένο στην άκρη, στα κάγκελα της αριστερής πλευράς, στο ύψος του χεριού της μπέμπας. Πήρα το πανί και το άνοιξα. Εκείνη σταμάτησε και με κοίταξε. Λέω «τι είναι αυτό;». Δεν ήξερε καμία από τις δυο. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να το μυρισω, σκέφτηκα μήπως είναι φρουτόκρεμα. Ήταν κολλώδες και υγρό. Ήταν καφέ οι κυλιδες. Κοίταξα το σεντόνι δεν υπήρχε τίποτα, το φορμάκι της επίσης δεν είχε κάτι.
Πρόεδρος: Γιατί λέτε για αίμα;
Δασκαλάκης: Γιατί όταν το είδαμε το πανακι, μου λέει η Δήμητρα “αίμα είναι;” Το έδωσα στην αδερφή της που πήγε να δώσει κατάθεση. Έχω παράλειψει να σας πω πράγματα που έχουν μεσολαβήσει από την μαλενα. Έφυγε η Μαλενα από τη ζωή γίνεται μια ιατροδικαστικη έκθεση που βγάζει αδιευκρίνιστα αιτία. Μιλάει η κατηγορούμενη με την ιατροδικαστική Αθηνών και εγώ παράλληλα περιμένω τα αποτελέσματα των ιστολογικών περίπου τρεις μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα έπαιρνε τηλέφωνο και ρωτούσε, με την κα.Τσακωνα.
«Τα διαδικαστικά τα έκανε η κατηγορούμενη. Το γελοίο της υπόθεσης σε όλο αυτό (τώρα που μιλάω) είναι ότι δύο μέρες πριν το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής της κ.Τσακωνα έχει πάρει η κατηγορούμενη την ίδια και της λέει «δεν μπορώ να βρω αιτία θανάτου μόνο ο Θεός ξέρει». Η κατηγορούμενη της είπε δεν γίνεται αυτό που μου λες. Κάτι τέτοιο. Το κλείνει το τηλέφωνο. Και μετά από δύο μέρες από την ιατροδικαστική Αθηνών μας λένε για την ηπατική ανεπάρκεια του παιδιού», πρόσθεσε ο Δασκαλάκης.

Στη συνέχεια, ο ίδιος είπε: «Κανένας από τους δύο δεν παραδέχεται αυτό το τηλέφωνημα. Όταν πήρα το πόρισμα πήρα την κα. Μπάκα και της λεω για την ηπατική ανεπάρκεια. Και μου λέει “Τι ηπατική ανεπάρκεια, τι λες; Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν τέλειες. Κάποιος έχει κάνει λάθος”».

«Δώσαμε κατάθεση. Είναι ακριβώς ίδιες αν παρατηρήσετε…Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται αλλά η ιατροδικαστική έκθεση δεν συμβαδίζει με τις εξετάσεις και την κλινική εικόνα του παιδιού. Μου λέει ο αστυνομικός κατά παντός υπευθύνου και είπα εγώ ναι. Εκεί μάθαμε ότι αυτό είναι μήνυση. Γιατί έχει ακουστεί ότι η κατηγορούμενη έκανε μηνυση. Εκείνη την ώρα η κατηγορούμενη δεν μπορούσε να αντιδράσει», συμπλήρωσε ο Δασκαλάκης.

Η κατάθεση του Μ. Δασκαλάκη θα συνεχιστεί στις 22 Μαρτίου.

Σχετικά Άρθρα