Ινδία: Μηχανοδηγοί έβλεπαν κρίκετ στο κινητό και προκάλεσαν σιδηροδρομικό δυστύχημα με 14 νεκρούς

 Ινδία: Μηχανοδηγοί έβλεπαν κρίκετ στο κινητό και προκάλεσαν σιδηροδρομικό δυστύχημα με 14 νεκρούς

Οι οδηγοί ενός από τα δύο τραίνα, που συγκρούσθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδία, με τραγικό απολογισμό 14 νεκρούς, δεν αντελήφθησαν το σήμα κινδύνου, επειδή παρακολουθούσαν αγώνα κρίκετ σε κινητό τηλέφωνο, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Σιδηροδρόμων και Μεταφορών της χώρας.

«Η πρόσφατη περίπτωση στο Άντρα Πραντές συνέβη επειδή ο οδηγός ατμομηχανής και ο συνάδελφος του, παρακολουθούσαν αγώνα κρίκετ», δήλωσε ο υπουργός, Ασβίνι Βαϊσνάου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

«Εγκαθιστούμε συστήματα που μπορούν να ανιχνεύσουν τέτοιους περισπασμούς και να διασφαλίσουν ότι οι μηχανοδηγοί και τα δευτερόλεπτα τους εστιάζονται πλήρως στη λειτουργία του τραίνου», πρόσθεσε ο Ινδός υπουργός.

Η σύγκρουση σημειώθηκε κατά την διάρκεια του αγώνα Ινδία-Αγγλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ, έναν αγώνα που παρακολούθησαν στην τηλεόραση εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί.

Παράλληλα, οι αρχές απέλυσαν τον σταθμάρχη και ακόμη τρεις υπαλλήλους, αφού μια εμπορευματική αμαξοστοιχία διένυσε 70 χιλιόμετρα χωρίς οδηγό για δύο ώρες τον Φεβρουάριο, ανέφεραν οι Hindustan Times.

Η Ινδία, που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, έχει βιώσει αρκετές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένης μιας το 1981, όταν ένα τραίνο εκτροχιάστηκε ενώ διέσχιζε μια γέφυρα στη βορειοανατολική πολιτεία Μπιχάρ, σ΄ένα δυστύχημα με 800 νεκρούς.

Σχετικά Άρθρα