Ευρωψηφοδέλτιο/ΝΔ: Τα 4 νέα ονόματα- Τι θα γίνει με την Ασημακοπούλου- Η απάντηση Μαρινάκη

 Ευρωψηφοδέλτιο/ΝΔ: Τα 4 νέα ονόματα- Τι θα γίνει με την Ασημακοπούλου- Η απάντηση Μαρινάκη

Στους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να ενταχθούν ο νυν πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον Απρίλιο, ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι διεργασίες για την αξιολόγηση υποψηφίων, με τον τελικό λόγο να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειωτέον ότι ο κ.Μητσοτάκης την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα συναντηθεί με αγρότες και φορείς της Θεσσαλίας στο Μαξίμου και μετά θα μεταβεί στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Ενώ αυτή την Τετάρτη 6 Μαρτίου θα λάβει μέρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψήφιους ενώ οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηθούν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, με κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία που προτιμά.

Οι πληροφορίες για τα νέα πρόσωπα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ έρχονται την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ερωτήσεις προς την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και την Κομισιόν για τα email της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου προς ψηφοφόρους του εξωτερικού.

Ερωτηθείς εάν οι εξηγήσεις που έδωσε η κ. Ασημακοπούλου είναι επαρκείς, καθώς και εάν θα είναι εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης απέφυγε να “πάρει πάνω του” το θέμα της ευρωβουλευτή, χωρίς όμως να την αδειάσει.

“Η ευρωβουλευτής δίνει τις δικές της απαντήσεις. Κάθε περίπτωση ελέγχεται, όχι από την κυβέρνηση αλλά την ανεξάρτητη αρχή. Η κ.Ασημακοπούλου έχει δώσει μάχες για τη χώρα της και έχει πρωταγωνιστήσει στην αντιμετώπιση κύματος fake news κατά the Ελλάδας. H ανακοίνωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που μπορεί να σας απαντήσει ο εκπρόσωπος. Αλλά αυτό ισχύει για όλους, να μην υπάρχει πάρεξήγηση”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πάντως θεωρούν δεδομένο ότι η κ.Ασημακοπούλου θα είναι εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ, καθώς αποτελεί ένα στέλεχος που προέρχεται από το σαμαρικό στρατόπεδο. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα θελήσει μετά το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να δώσει νέες αφορμές στον Αντώνη Σαμαρά και κυρίως στους σκληρούς δεξιούς ψηφοφόρους. Η ΝΔ άλλωστε θέλει να ανακόψει διαρροές προς τα δεξιά στις ευρωεκλογές.

Σχετικά Άρθρα