Πλήθος κόσμου στην κηδεία Ναβάλνι- Δρακόντεια μέτρα

 Πλήθος κόσμου στην κηδεία Ναβάλνι- Δρακόντεια μέτρα

Οι Ρώσοι αποχαιρετούν αυτήν την ώρα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες σε φυλακή της αρκτική Ρωσίας. Η εξόδιος ακολουθία του Αλεξέι Ναβάλνι πραγματοποιείται στην Εκκλησία της «Εικόνας της Μητέρας του Θεού» στην περιοχή Μαρίινο στην Μόσχα.

Στη συνέχεια ο Αλεξέι Ναβάλνι θα ταφεί στο κοιμητήριο Μπορισόφσκογε, το οποίο βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού Μόσχοβα προς τον νότο.

Από νωρίς πολίτες έχουν φτάσει στο σημείο για να πουν το τελευταίο αντίο στον 47χρονο Ρώσο πολιτικό που υπήρξε από τους σκληρότερους επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο meduza  υπάρχει δυσλειτουργία στην επικοινωνία και τα κινητά δεν λειτουργούν.

Μάλιστα η αστυνομία είναι σε επιφυλακή, για τυχόν φασαρίες. Τουλάχιστον πάνω από 40 αυτοκίνητα της αστυνομίας βρίσκονται στο σημείο.

Επιπλέον, στην εκκλησία αναρτήθηκαν αφίσες σχετικά με την απαγόρευση εγγραφής ήχου και βίντεο και τοποθετήθηκε βιντεοκάμερα πάνω από τις βασιλικές πόρτες του βωμού.

Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται ότι το Κρεμλίνο θα βρει αφορμή να συλλάβει ανευ λόγου υποστηρικτές του Ναβάλνι.

Σχετικά Άρθρα