Κακοκαιρία Emil: Πλημμύρισε η παραλιακή- Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

 Κακοκαιρία Emil: Πλημμύρισε η παραλιακή- Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

Κατακλυσμός από την κακοκαιρία Emil στην Αττική, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρησαν οι δρόμοι στην Παραλιακή στο ύψος του Καλαμακίου, κάνοντας αρκετά δύσκολη την κυκλοφορία για τους πεζούς αλλά ακόμη και για τα οχήματα.

Μεγάλες καθυστερήσεις παρουσιάζονται στην λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος της λεωφόρου Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Πειραιά, λόγω συσσώρευσης υδάτων, όπως ενημερώνει η Τροχαία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, σε ανάρτησή του στο X (πρώην twitter), προειδοποίησε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην Κόρινθο βρέχει από το πρωί και ειδικότερα στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας, όπου σημειώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι και χαλαζόπτωση, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Αργολίδα και ειδικότερα στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς από τις ισχυρές βροχές, πλημμύρισαν οι δρόμοι, οι οποίοι έγιναν δύσβατοι για τους πεζούς, ενώ σε πολλά σημεία τα αυτοκίνητα κινούνταν με δυσκολία.

Φούσκωσε στα Τρίκαλα ο Πηνειός

Η έντονη βροχόπτωση στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων έχει φουσκώσει ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι τοπικές αρχές στα Τρίκαλα, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν στήσει αναχώματα καθώς έχει φουσκώσει επικίνδυνα ο Πηνειός ενώ ανησυχία επικρατεί στο Βαλαμάνδρι όπου ενισχύουν τα αναχώματα. Επίσης, υπάρχουν καταστροφές στον ορεινό όγκο της Καλαμπάκας.

Επίσης, στην περιοχή του Παλαιοχωρίου Τρικάλων έχουν αποκλειστεί μαντριά. Η σημερινή κακοκαιρία «πατάει» πάνω στα αποτυπώματα που είχε αφήσει ο «Daniel».

Θοδωρής Κολυδάς: Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία Emil

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα, τόνισε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν στην κεντρική Μακεδονία και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ παρουσίασε και έναν αναλυτικό χάρτη με τις βροχοπτώσεις.

«Στην κεντρική Μακεδονία και στη ΝΔ Πελοπόννησο τα μεγαλύτερα ύψη βροχής για σήμερα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα. Περισσότερα στη μεσημβρινή επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου. Καλό μήνα σε όλους και χρόνια πολλά στην Πολιτική Προστασία, που σήμερα εορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά οι προβλέψεις της ΕΜΥ για σήμερα

Σύμφωνα με την γενική πρόβλεψη του καιρού της ΕΜΥ, σήμερα Παρασκευή 01/03/2024, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επικρατήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιουνίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.

Από το μεσημέρι το φαινόμενο θα επηρεάσει την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο.

Από το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τ Δωδεκάνησα.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Ο καιρός ενδέχεται να βελτιωθεί από το βράδυ του Σαββάτου σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα για αύριο Σάββατο 02/03/2024, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες.

Από το μεσημέρι βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Όσον αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Την Κυριακή 03/03/2024 ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά καθώς επίσης και στην Κρήτη.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Σχετικά Άρθρα