Τρομοκρατία/”Σύμπραξη Εκδίκησης”: Αποκαλυπτικοί διάλογοι για την δράση της οργάνωσης

 Τρομοκρατία/”Σύμπραξη Εκδίκησης”: Αποκαλυπτικοί διάλογοι για την δράση της οργάνωσης

Ο 36χρονος έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού και “παλαιός γνώριμος” της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που εξετάζεται η πιθανή εμπλοκή του στην συγκρότηση και ένταξη στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης”, φαίνεται πως παίζει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 36χρονος έγκλειστος και φερόμενο ως μέλος στη “Σύμπραξη Εκδίκησης”, φαίνεται πως είχε κεντρικό ρόλο, ενώ από τις συνομιλίες διαπιστώθηκε πως η ενέργεια με τον «φάκελο βόμβα» στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, είχε εκδικητικό χαρακτήρα παρόλο που τοποθετήθηκε ένας «ιδεολογικός μανδύας».

Στους διαλόγους που έρχονται στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται μέρος της δράσης της οργάνωσης και ακούγεται, μεταξύ άλλων, να συνομιλεί το αρχηγικό μέλος από τη “Σύμπραξη Εκδίκησης” μ’ ένα άλλο άτομο.

Οι διάλογοι:

  • Αρχηγός: «Κοίτα αυτό που σου λέω για τον γκριζομάλλη ρε αδερφέ, μία φορά ψάξτο ρε φίλε. Είστε Λάρισα, πως δεν μπορείτε να το κάνετε; Εγώ τα έκανα όταν ήμουν εκεί όλα ρε φίλε».
  • Μέλος: «Θα το φτιάξουμε εκατό τοις εκατό»
  • Αρχηγός: «Κατάλαβες τι θέλω; Να φάει, να πάει απέναντι στο Πανεπιστημιακό;»

Σε ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Ως προς τις προκηρύξεις τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως τις έγραφε ο 36χρονος αντιεξουσιαστής που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού και φέρεται να αποτελεί πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Oι δέκα κατηγορούμενοι εμπλέκονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ:

  • Στην αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,
  • Στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,
  • Στην έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,
  • Στην ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και
  • Στην ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Για αυτές τις επιθέσεις είχαν στείλει προκηρύξεις με δυο διαφορετικές ομάδες να αναλαμβάνουν την ευθύνη, την “Σύμπραξη Εκδίκησης” και την “Ένοπλη Απάντηση”.

Σχετικά Άρθρα