Τραμπ: Καλεί τον Μπαίντεν να υποβληθεί σε “τεστ γνωστικών ικανοτήτων”

 Τραμπ: Καλεί τον Μπαίντεν να υποβληθεί σε “τεστ γνωστικών ικανοτήτων”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, κάλεσε σήμερα Πέμπτη (29/2) τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να υποβληθεί σε εξετάσεις γνωστικών ικανοτήτων, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος «αρίστευσε» σε αυτό το τεστ. «Θα πρέπει να περάσει τεστ γνωστικών ικανοτήτων» έγραψε στην ανάρτησή του ο 77χρονος επιχειρηματίας αναφερόμενος στον πρόεδρο, που είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος του. «Ίσως έτσι θα δούμε γιατί παίρνει τόσο φρικτές αποφάσεις» πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν υποβλήθηκε την Τετάρτη στο ετήσιο τσεκ-απ του και οι γιατροί έκριναν ότι είναι «ικανός» να κυβερνά. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο γιατρός του δεν έκρινε σκόπιμο να υποβληθεί σε τεστ γνωστικών ικανοτήτων.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος απάντησε στις επιθέσεις του αντιπάλου του στην πλατφόρμα Χ, αναρτώντας ένα βίντεο όπου ο Τραμπ κάνει σαρδάμ σε πρόσφατες ομιλίες του. «Ντόναλντ, αγόρι μου, ξανάπαιξε το βίντεο» έγραψε στη λεζάντα.

Η φυσική κατάσταση των δύο υποψηφίων, το γηραιότερο δίδυμο που έχει διεκδικήσει ποτέ την προεδρία, παρακολουθείται στενά. Κάθε γκάφα, πτώση, στιγμιαία σύγχυση του ενός, αμέσως επισημαίνεται από τον άλλον.

Ο Τραμπ αφηγήθηκε το 2020 ότι πέρασε μια εξέταση γνωστικών ικανοτήτων που περιλάμβανε και ένα τεστ μνήμης – μια σειρά αντικειμένων που διακωμωδήθηκε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. «Σας λένε να επαναλάβετε τις λέξεις: άτομο, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση. Είπα, μάλιστα, είναι: άτομο, γυναίκα, άνδρας, κάμερα, τηλεόραση» είχε δηλώσει τότε.

Σχετικά Άρθρα