Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Στους δρόμους ξανά οι φοιτητές για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Με νέο συλλαλητήριο στα Προπύλαια συνεχίζεται ο μεγάλος αγώνας που δίνουν φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, μαζί με μαθητές και εργαζόμενους, ενάντια το νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, με την ίδρυση ιδιωτικών «μη κρατικών» πανεπιστημίων, ενώνοντας τις φωνές στις διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία που να οδηγούν σε δουλειά με δικαιώματα.Ο αγώνας θα κλιμακωθεί με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου εξαιτίας της πορείας. Για τη διευκόλυνση, μάλιστα, της κυκλοφορίας ρυθμίσεις θα τεθούν σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας , της Πλατείας Συντάγματος, καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.

Στο μεταξύ, για όγδοη βδομάδα πραγματοποιούνται Γενικές Συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές και επαναβεβαιώνεται η αντίθεση στο νομοσχέδιο, αλλά και η αποφασιστικότητα του φοιτητικού κινήματος.

«Καμία εκπαιδευτική λειτουργία ιδρυμάτων, να παραλύσουν τα πανεπιστήμια και να βρεθούμε φοιτητές, καθηγητές, διοικητικό προσωπικό όλοι μαζί στους δρόμους!», καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Σε κινητοποίηση τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) έχει καλέσει με ομόφωνη απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημίων – ΠΟΣΔΕΠ. Παράλληλα καλεί σε οργάνωση σε συντονισμό και με άλλους φορείς πανελλαδικού συλλαλητηρίου την ημέρα ψήφισής του.Αύριο Παρασκευή, στο πλαίσιο συντονισμού και κοινής δράσης τους, φορείς του ΕΜΠ προχωρούν σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης, με συγκέντρωση στις 12 μ. στην πύλη Ζωγράφου και πορεία στη γειτονιά του Ζωγράφου.

Σχετικά Άρθρα