Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

 Σε εξέλιξη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με τους φοιτητές να διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Η τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας, λόγω της συγκέντρωσης και πορείας διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών σωματείων, μαθητικών κοινοτήτων και άλλων συλλογικοτήτων.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι με σκοπό τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται, θα εφαρμοστούν κατά περίπτωση εκτροπές και διακοπές κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση -όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών- σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της Πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της Πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας) καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου και της Σταδίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση της συνάθροισης – κινητοποίησης. Σε περίπτωση εφαρμογής επιπλέον κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα