Lost in Athens, Musique cafe, Kuko’s bar/ Τρία στέκια στο κέντρο της Αθήνας που προτιμούν Κασσελάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

 Lost in Athens, Musique cafe, Kuko’s bar/ Τρία στέκια στο κέντρο της Αθήνας που προτιμούν Κασσελάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκει πάντοτε χρόνο για χαλαρό night life στα bar και τα resto του κέντρου της πόλης, αρκετές φορές, μάλιστα, επιλέγει κάποια από αυτά για τις συναντήσεις με τα στελέχη και του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κάποια από αυτά τα μαγαζιά είναι γνωστά και ως “συριζέϊκα’ στέκια, αν και δεν θεωρούνται σε καμία περίπτωση “εχθρικό έδαφος” ακόμα και για κυβερνητικά στελέχη που συχνά τα προτιμούν. Ίσως το πιό παραδοσιακό μαγαζί για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Musigue cafe, αν και η τελευταία τετ α τετ συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη έγινε στο Lost. Και τα δυο βρίσκονται στο Παγκράτι, περιοχή που προτιμούν πολύ συχνά βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Lost

Το δείπνο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την Όλγα Γεροβασίλη διήρκε περίπου τρεις ώρες και έγινε στο Lost του Παγκρατίου

Ο πιο must δρόμος της Αθήνας αυτή τη στιγμή για να βγει κάποιος είναι η Αρχελάου, που συνεχώς μας εκπλήσσει με νέες αφίξεις και προτάσεις για όλα τα γούστα.

Εκεί, μόλις εμφανίστηκε το «Lost» του Βασίλη Στεφανάκη, ο οποίος, αφού δραστηριοποιήθηκε για χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο, βρέθηκε ερωτικός μετανάστης στην Αθήνα και αποφάσισε να στραφεί στον τομέα της εστίασης.

Το πλήρες όνομα του χώρου είναι «Lost Athens», που μπορεί να σημαίνει «μια Αθήνα χαμένη», μιας και το Παγκράτι είναι κέντρο απόκεντρο, όπως λέει ο Βασίλης, ή «χαμένος στην Αθήνα», ή ό,τι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο καθένας -μιας και η ταυτότητα ενός μέρους ορίζεται από τους θαμώνες του.

Σε industrial γραμμές κινείται η αισθητική του μαγαζιού που την διακόσμησή του ανέλαβε το Circus design studio, ένα γραφείο του Βόλου όπου παλιότερα ήταν μέτοχος ο Βασίλης, αλλά και η αγαπημένη του φίλη, Μαρία Μαυρογιάννη.

Στους τοίχους, κυριαρχούν τα γκράφιτι και πίνακες του Έλληνα καλλιτέχνη Μποέμ, που, όπως μαθαίνω συχνά θα αλλάζουν, ανανεώνοντας την ατμόσφαιρα. Ανάμεσα σε αυτά κι ένα σπουργίτι, που έγινε η μασκότ του «Lost» κι έχει την δική του ιστορία.

Το Musigue cafe

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σε δείπνο στο Musigue cafe στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι.

Στο γνωστό στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι κάλεσε τους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος νωρίτερα φέρεται να είχε φύγει νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας προκαλώντας αντιδράσεις από στελέχη, εμφανίστηκε λίγο μετά τις 21:30 στο εστιατόριο, όπου χαιρέτησε τους βουλευτές και κάθισε στο τραπέζι. Στο πλευρό του μεταξύ άλλων, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Νίκος Παππάς αλλά και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Το συγκεκριμένο resto bar είναι παραδοσιακό στέκι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή ακόμα της διακυβέρνησης επί Αλέξη Τσίπρα, συχνά, δε, μπορεί να δει κανείς εκεί και την Έφη Αχτσιόγλου με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Το Kuko’s bar

Στο Kuko’s bar ο Στέφανος Κασσελάκης “γιόρτασε” τη νίκη του την περασμένη Κυριακή μετά την λήξη του συνεδρίου. Το γνωστό resto bar βρίσκεται στην περιοχή του Μεταξουργείου και φημίζεται για την κουζίνα του αλλά και τα finger foods.

Το όνομά του βγήκε αυθόρμητα, όταν τρεις φίλοι, οι ιδιοκτήτες του, εμπνεύστηκαν από το διατηρητέο νεοκλασικό του 1890 που δέσποζε στον αριθμό 4 της οδού Καλαμιώτου, να φτιάξουν το δικό τους all day bar.

Το «τρεις κι ο κούκος», έγινε τρεις κι ο «Κuko’s The Bar», το μέρος που μπορείς να πιείς τον καφέ σου το πρωί, να απολαύσεις ένα νόστιμο brunch λίγο αργότερα, να γευτείς ένα χορταστικό, casual γεύμα μέσα στη μέρα ή κάποιο σνακ στο διάλειμμα από τη δουλειά ή τα ψώνια, και βέβαια, να πιείς το ποτό σου μέχρι τις 4 κι 6 το πρωί, συντροφιά με τις 80ς και 90ς μουσικές του.

Σχετικά Άρθρα